søndag den 29. september 2013

Frokostomelet med rejer og andet godt! - og min allerførste nogensinde!

Ja... Du læste rigtig...! Jeg har endelig fået lavet min allerførste omelet - nogensinde! Skulle finde en frokost, som var godt efter træning (jeg skal nemlig i form skal jeg!) og som gør mig mæt - og som er billigt!
Det har så vist sig (hvilket Hr. X åbenbart godt vidste...) at jeg bliver meget hurtigt mæt... - og jeg generelt spiser meget små portioner... Hm.. Nå nå, siger jeg bare!

Nå, men det var den omelet vi kom fra!

Det er altså noget af det nemmeste! - og så er der godt nok mange muligheder! Det var hvad jeg gjorde:

Ingredienser

  • 2 æg
  • 15 rejer
  • 1 rød snackpeber
  • 1 lille håndfuld revet ost (fordi man kan, når det kun er til en selv og ikke til Hr. X!)

Vejledning

  1. Pisk æggene godt sammen
  2. Hæld 15 rejer i den piskede æggemasse
  3. Skær snackpeberen i tern og hæld det i æggemassen.
  4. Tilsæt lidt revet ost og rør godt sammen
  5. Hæld i en varm (lille) pande
  6. Når du fornemmer at æggemassen er halvt færdigt, skruer du ned på 3 frem for 5/6!
  7. Når massen ikke er flydende placeres den på en tallerken og får lov til at køle lidt ned!

Det færdige resultat

Det ser altså så meget bedre ud i virkeligheden
og hold fast, hvor det smagte godt!
Glæder mig allerede til næste gang ;)

fredag den 27. september 2013

Boganmeldelse: Budbringeren af Daniel Silva

Så er det tid til endnu en boganmeldelse! Igen en af mine ynglings!

Titel og forfatter:

Budbringeren af Daniel Silva

Fakta:

Antal sider: 277
Genre: Spænding
Udgivet: 2009

Plot - i følge saxo.com:

Kunsteksperten og Mossad-agenten Gabriel Allon sendes til Vatikanet for at advare om en mulig al-Qaeda aktion. Han kan ikke forhindre den, men kommer på sporet af bagmanden, som han med sit agentteam jager med alle midler.

Anmeldelse:

På mange måder bliver Daniel Silva bare bedre og bedre som forfatter. De er fantastiske! De tager udgangspunkt i den samme historie: Gabriel Allons historie - Israels historie - den jødiske historie, men så mener jeg også sammenligningen stopper! For ja, den handler om terror og dens forskellige sider, men den tager fat i forskellige perspektiver og forskellige problemstillinger. Denne bog tager udgangspunkt i en egentlig frygt for terror og er så nutidig, at det næste gør ondt! For hvem kan egentlig anses for værende den største vantro? - og hvilket tempel er mon så den største hån?
Bogen tager skiller sig ud fra de andre ved at hovedpersonen egentlig ikke er selve terrorplanlæggeren, men derimod den der gør det muligt. Den tager udgangspunkt i et af de eksistentielle punkter hos mennesket, nemlig menneskets trang til at nyde, at eje og at hævne! - og hvordan det nogle gange kan være ens akillesene! Bogen introducerer samtidig Sarah - nyd hendes tilstedeværelse: Hun er en kvinde med ben i næsen og hun er lige sådan en, som man ikke kan lade være med at synes om - og så lægger det op til en bitchfight!

Er du til kærlighed, had, hævn, spænding og meget mere? Så skal den læses! Nej, stryg bare det - den her SKAL bare læses under alle omstændigheder!

Karakter:

5 ud af 5!

onsdag den 25. september 2013

Paprikakylling og ovnbagte halverede paprikakartofler - fordi det er lækkert ;)

Engang imellem er det lidt dejligt at blive rusket lidt op... Hvorfor skriver jeg nu det? Det er jo ikke ligefrem den mest banebrydende ide - denne ret...! Men... Det er længe siden at jeg har lavet den og endnu længere siden at jeg har lavet lige den slags kartofler!

Ingredienser

Paprikakylling

  • 1 spsk olie
  • 1 spsk. smør
  • 2 tsk. paprika
  • 4 kyllingeoverlår
  • Salt og peber

Halverede paprikakartofler

  • 4 store bagekartofler
  • Olie
  • Paprika
  • Salt og peber

Vejledning

Paprikakylling

  1. Olie og smør tilsættes en varm pande.
  2. Paprika tilsættes i panden og røres godt rundt
  3. Kyllingerne lægges i panden med skindsiden ned
  4. Efter 20 minutter vendes kyllingerne
  5. 20 minutter senere vendes kyllingerne igen, så skindsiden er ned.
  6. Lidt salt og peber over skindet
  7. Servers når saften er helt klar (mine får gerne 60 minutter)

Halverede paprikakartofler

  1. Vask kartoflerne og halver dem
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Tag det ovnfaste fad, som du vil bage kartoflerne i og hæld olie og paprika i.
  4. Læg den flade side af kartoflen ned i fadet, så den side får både olie og paprika jævnt fordelt over sig.
  5. Vend kartoflerne og krydder med salt og peber!
  6. Bag kartoflerne i ca. 1 time.

Det færdige resultat

Det ser måske ikke ud af meget... Men det smagte super godt!
- og derfor er det lidt sjovt, at vi ikke laver de kartofler noget oftere...
Men... Ja... Det må vi gøre noget ved!

mandag den 23. september 2013

Flæskestegsburger - tømmermændsmad eller bare ren og skær "Stop spild af mad"-mad?

Hov! Jeg har faktisk glædet mig til at dele denne opskrift med jer - eller opskrift ved jeg ikke helt om man kan kalde det! - og sørme om jeg så ikke har lavet en eller anden fejl, så ingredienser og opskrifter og det hele er væk? UPS! Nå, men her kommer det så! Præcist som jeg lavede den ;) (forresten super lækker tømmermændsmad ;))

Når jeg laver flæskesteg er der altid noget tilbage... - og det kan man da ikke smide ud, vel?! Herhjemme bliver det gerne til sådan en lækker flæskestegsburger! - og denne gang var sværet stadigt helt sprødt og lækkert!

Ingredienser

  • Hjemmelavet burgerbolle (skal nok lægge en opskrift ind næste gang jeg laver den!)
  • Rester fra flæskesteg
  • Agurksalat (kender ikke andet end hjemmelavet... så det vil jeg nok bruge ;))
  • Syltede rødbeder i skiver (ja, det er vist det man kalder Beauvais det bedste)
  • Brun sovs (også en rest fra aftensmaden med flæskesteg)
  • Mayonaise (gerne en lavet på free range ;))
  • Ketchup

Vejledning

  1. Lun burgerbollen, sovs og kødet (kødet kan meget gerne på få 1 minut i micro...)
  2. Del burgerbollen
  3. Smør ketchup på top-bollen og mayonaise på bund-bollen. (gad vide hvad det egentlig hedder?)
  4. Placer flæskesteg med svær på bund-bollen.
  5. Fordel noget sovs over flæskestegen, derefter rødbeder og agurksalat
  6. Top-bollen på resten
  7. SPIS!

Det færdige resultat


Det er så simpelt og smager super godt - og så tager det ikke særligt lang tid at lave!

lørdag den 21. september 2013

Svamperisotto med amerikanersteg

Hvad gør man, når man ikke har kartofler og pasta i huset, har taget amerikanersteg op og ikke har lyst til løse ris? Jo, man laver da risotto! Især hvis man har et glas champignon i skiver!

Hvis sandheden skal frem, så har jeg aldrig lavet risotto før og jeg ejer da heller ikke risotto-ris... Men jeg så engang en kok sige, at man kan bruge grødris og det har jeg (næsten) altid! Den samme kok (en engelsk - kan ikke huske hvem) sagde også, at risotto helt simpelt handler om "tasty liquid and rice with a touch of..." - Ja... kan ikke huske af hvad - smart, ik? Men manden brugte svampe, såååå det bestemte jeg mig for også at gøre! Jeg kan desuden huske noget med løg... Ikke den store hjælp, vel?

Men så er der jo kun en ting at gøre: Eksperimentere! - og her er første, og må jeg sige ret velsmagende, forsøg!

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk. olie
  • 1 glas champignon i skiver (evt. friske og kan laves med de fleste slags eller en blanding)
  • 200 g grødris
  • 3/4 l. grøntsagsboullion (evt. 1 terning boullion og 3/4 l. vand)
  • Salt og peber til at smage til med (brugte det ikke)

Vejledning

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Varm olie på panden - middelvarme (jeg startede med 2 og det tog en krig - så start på en 3-4 stykker -  og lad den blive der!)
  3. Steg de finhakkede hvidløg og løg på panden sammen med dine svampe (de behøver ikke tage farve)
  4. Tilsæt grødris og lad dem stege med i et par minutter.
  5. Tilsæt lidt efter lidt din grøntsagsboullion - hver gang skal risene når at suge væsken til sig før du tilsætter ny væske.
  6. Lad det stå og simrer til alt væsken er væk - smag evt. til (var ikke nødvendigt)

Det færdige resultat

 
Jeg har jo altså en svaghed for hvidløg, så det skulle selvfølgelig med bl.a. de få ingredienser:
Løg, hvidløg, champignon, grødris, vand og grøntsagsboullionterning.
- og ved I hvad: Både Mr. X og Sputnikken var ellevilde med svamperisottoen
 - og det samme var jeg!
Så ingen tvivl om at det skal laves igen!
- og det passede fantastisk til Gris og Kos Amerikanersteg med rød gyros!

torsdag den 19. september 2013

Lækker og nem ovnbagt pastaret

Nogle gange har man måske bare ikke så meget tid, lyst eller overskud til at stå i køkkenet - og det skal der også være plads til!

Denne ret er som født til de tider! Det er så simpelt og tager ingen tid - i alt fald tager det max. 5 minutter at blande det og sætte det ind i ovnen! Til gengæld smager det fantastisk - både til aftensmad og dagen derpå!

Ingredienser

  • 1 pose pasta
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 pk. skinke i tern
  • 1 pk. mornaysovs
  • ½ l mælk (ca)

Vejledning

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skær peberfrugten i tern.
  3. Hæld pasta, peberfrugt og skinke i et ildfast fad og bland det sammen, så det er fordelt godt.
  4. Fordel mornaysovsen - og bagefter mælken - over fadet.
  5. Sæt i ovnen og bag i ca. 1 time.

Det færdige resultat

 
Det her er altså lækkert!
- og Sputnikken var vild med de forskelligt farvede skruer!
Mr. X var egentlig ret skeptisk og så helt overrasket ud, da han smagte det...
... men så blev der også spist igennem bagefter ;)
- og jeg nød resterne dagen derpå!

tirsdag den 17. september 2013

Boganmeldelse: Ildens søn af Daniel Silva

Ja... Jeg er inde i en stime... En Allon-stime... Jeg startede ved den første danske og er nu på vej igennem hele den danske række - dem jeg har! (JA, jeg mangler den nyeste - og så har jeg lige læst at der er kommet en, som vist kun er på engelsk?!)

Så her kommer den næste (og ja, der er flere på vej ;) - men jeg spræder dem lidt, så I ikke kun får boganmeldelser! )

Titel og forfatter:

Ildens søn af Daniel Silva

Fakta:

Antal sider: 319
Genre: Spænding
Udgivet: 2008

Plot - i følge saxo.com:

Gabriel Allon, tidligere agent i den israelske efterretningstjeneste, Mossad, er tilbage i Venedig, hvor han går og sysler med sine billedrestaureringsopgaver. Denne gang - lover han sig selv - vil intet kunne lokke ham tilbage i tjenesten, ikke om så selveste den gamle chef og gode ven Shamron trygler ham om det.Men Allons fortid indhenter ham alligevel. En voldsom terrorhandling i Rom afslører, at der i terroristhænder befinder sig et dossier, der vil være som en bombe under ikke bare ham, men også mange andre, der helst ikke skulle rives med i faldet. Allon er simpelthen nødt til at reagere, men at det skulle blive hans sværeste opgave til dato, havde han nu ikke drømt om. Ikke blot er den mand, han jager, en af de allerfarligste mænd overhovedet, runden af en palæstinensisk krigerslægt, der i generationer har spredt terror i Israel, manden har også et personligt regnskab at gøre op med Allon. Et opgør der startede den dag, en palæstinensisk landsby blev jævnet med jorden, og kom helt ud af kontrol, da Sorte September i 1972 trængte ind i Den Olympiske By i München og myrdede de israelske sportsfolk.

Anmeldelse:

Åh, denne bog er gribende... Den tvinger mig til at se mig selv i øjnene og tage fat i mine holdninger og mine meninger. Den tvinger mig til at tage udgangspunkt i virkelighedens historie og første gang jeg læste denne bog - læste lige præcis denne bog... Faldt en masse på plads for mig! Bogen tager fat i menneskets svagheder og styrker. Den giver et valg: Skal man ofrer sig selv for en man elsker? Betyder et menneske man har kært mere end 1000 andre? Kan målet retfærdiggøre midlet? Kan man retfærdiggøre mord? Kan man retfærdiggøre hævn?

Bogen er fyldt af kærlighed, had, spænding og meget mere. Det er bogen som viste mig den historiske baggrund for konflikten i mellemøsten. Jeg elsker den! Så let kan det siges!

Til slut - og meget sigende for denne bog - et citat, som giver bogen så meget!
"Sneen giver Wien syndsforladelse.
Sneen falder på Wien, mens missilerne regner ned over Tel Aviv." 
Leah Allon til Gabriel Allon
(Jeg skriver med vilje ikke i hvilken forbindelse det er blevet sagt, men hvis du læser bogen, er du ikke i tvivl om, hvorfor det er så vigtigt og hvorfor det siger så meget!)

Karakter:

5 ud af 5!

søndag den 15. september 2013

De lækreste ovnbagte tørrede tomater

Ja... Vi elsker tomater, men nogle gange får vi bare meget flere end vi nogensinde kan spise - og der er nu altså grænser for, hvor meget syltet tomatsalat man kan spise!! Sååå da With Love & Sugar lagde denne opskrift op om soltørrede tomater blev jeg bare nødt til at prøve det!

Og hvordan gik det så? Jo... Jeg fik to rigtig fine og fantastisk smagfulde tomater! Resten spørger du? De var simpelthen blevet de fineste små øhmmmm... KULSTYKKER! Små og sorte... Hvad gik der så lige galt der? Jo... Det havde min far rent faktisk svaret på! Frk. Sasibe havde nemlig ikke tænkt over glemt, at STØRRELSEN faktisk er vigtig!! (I alt fald lige her!) Så bare måske (!) skulle tomaterne - når nu de var ret små - ikke have 150 grader og 3,5 time.... UPS!

Så jeg prøvede igen! Denne gang med lidt større tomater og ja... Lavede lidt om - meget lidt - men stadig lidt, så jeg skriver den også lige herinde! MEN tjek lige hendes blog! Den er altså et besøg værd!

Ingredienser

  • Cherrytomater (lidt store i det - men sørg for at de er ca. lige store - Jeg brugte 16 - men kig på dit glas og vurder!)
  • Olivenolie
  • Hvidvinseddike
  • Tørret timian
  • Salt og peber

Vejledning

  1. Hæld olie og hvidvinseddike i et fad og bland det sammen
  2. Skær tomaterne i halve
  3. Hæld tomaterne i fadet og sørg for at de har "marinaden" over sig - især den flade side
  4. Placer dem på en bageplade med den flade side op ad
  5. Krydder med timian, salt og peber
  6. Tør/bag i ovnen ved 120 grader i 3-4 timer
  7. Hold øje med dem - de skal ikke være tørre, men nærmere flade og lidt kraftig i smagen!
  8. Tag dem ud og lad dem køle!
  9. Hæld dem i et glas og hæld evt. olie over så de kan holde - derefter i køleskabet

Det færdige resultat

De er altså lækre!
 Glæder mig til at bruge dem i madbrød, til pastaretter og andet lækkert!
Tak for ideen!

fredag den 13. september 2013

Tomatsalat - syltet udgave

Jep - vi har fået en masse tomater fra mine forældres drivhus... Så mange at vi ikke kunne spise dem og hvad gør man så? Jo, man sylter da et par stykker!

Jeg var egentlig ret spændt på om det kunne lade sig gøre... Men det kan det! - og det er så simpelt!

- og er det overhovedet at sylte? Tja, åbenbart! For i følge den Den store danske fra Gyldendal er syltning noget som bliver konserveret i enten eddike, vin, salt, sukker eller en blanding... Så denne tomatsalat er åbenbart en syltning!

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 1 løg
  • Eddike
  • Salt og peber

Vejledning

  1. Skær tomaterne i skiver og hak løget i tern
  2. Bland det hele og hæld det i et glas
  3. Hæld eddike i, så der er væske over både tomater og løg.
  4. Krydder med lidt salt og peber.

Det færdige resultat

Det smager altså godt og hvor er det let i hverdagen! Bare lige hive glasset ud af køleskabet og server! Så det giver god samvittighed! Jeg tror forresten det kunne smage ekstra godt med lidt timian, basilikum eller oregano i glasset... Men det er manden lige lidt for traditionalistisk til!

onsdag den 11. september 2013

Tomatsuppe - en rigtig efterårssuppe

Efterår er og bliver sæson for suppe! Vi elsker suppe herhjemme og gerne forskellige slags! Jeg har tidligere haft Amerikansk suppe på bloggen - og den er vi nu altså super glad for - men hvis der er noget der minder mig om min barndom, så er det tomatsuppe!

Jeg har ændret lidt på min mors opskrift - mest fordi hun pludselig begyndte at lave den om i mine teenageår og siden kun kan huske at det var noget med "Hjemmelavet suppe (min mor laver den fra bunden), tomatpure og suppehorn"...

Ja... Det er ikke det store at gå ud fra... - og jeg laver endnu ikke suppe fra bunden! Så... Hvordan får man lige lavet en meget smagsfyldt suppe - ved brug af boullionterninger?? Jo, man sørger for en masse smagsgivere - og hvorfor så ikke lige tage hensyn til at det er efterår og sæson for sygdomme? Derfor har jeg i tidens løb leget med forskellige krydderier - og jeg kan vist roligt sige, at alt ikke passer lige godt! MEN! Jeg har dog fundet ud af, at kombinationen af paprika (fantastisk krydderi altså), karry (inspireret af den amerikanske suppe) og SPIDSKOMMEN (hvem havde lige troet det og ja... Det kom i en dag, hvor jeg ikke lige fik kigget på NAVNET - og så blev det en fast ingrediens i tomatsuppen - men ikke for meget ;)). Jeg har også prøvet med basilikum og oregano - men så dufter det lige lidt for meget af pizza! Løg og hvidløg skal der selvfølgelig også i - genialt mod sygdomme og en fantastisk smagsgiver! (og fyld!)
Udover tomatpureren (præcis som min mor - mærke  og det hele!) bruger jeg også 1 ds. hakkede tomater, fordi jeg gerne vil have rigtige tomater i min tomatsuppe og fordi jeg synes det giver et eller andet ekstra!

Hvorfor mælk? Jo... Den dag den første gang blev tilsat, havde jeg lige en sjat mælk der skulle bruges - og nu synes jeg ikke rigtig at suppen kan undvære det mere??

Ingredienser

  • 2-3 spsk. olie
  • 1-2 tsk. paprika
  • 1 tsk. karry
  • ½ tsk. spidskommen
  • 3 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 ds. tomatpure
  • 1 ds. hakket tomat
  • 2 grøntsagsboullionterninger
  • 1 l. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl. mælk
  • 200 g. suppehorn
  • Salt og peber til at smage til med.

Dertil flutes!

Vejledning

  1. Hak løgene og hvidløgene i tern.
  2. Varm olien i gryden og hæld paprika, karry og spidskommen i.
  3. Rør godt rundt og når det er forholdsvist ensartet tilsættes løg og hvidløg.
  4. Tomatpureren tilsættes når løgene er lidt gennemsigtige - bløde - og "brændes" af
  5. Det hele røres godt sammen og de hakkede tomater tilsættes - rør godt sammen!
  6. Tilsæt vand og boullionterninger til gryden og lad det koge/simre godt sammen
  7. Tilsæt salt og mælk - lad det simre.
  8. 7 minutter før du serverer tilsætter du suppehorn og når de er spiseklar, kan du smage til og ellers serverer suppen!


Det færdige resultat


Den minder virkelig om min mors!
Jeg er vild med tomatsuppe og jeg er vild med den her!
- og så elsker jeg, at jeg selv har eksperimenteret mig frem til den!
- om Mr. X er mest vild med suppen eller at jeg er færdig med at eksperimentere
 i Tomatsuppe, det ved jeg helt ;)

mandag den 9. september 2013

Boganmeldelse: Vatikanets mand af Daniel Silva

Som nogen måske har lagt mærke til er jeg pænt og elegant sprunget over boganmeldelsen af en af mine bøger - hvorfor? Fordi jeg måtte gøre op med mig selv: Vil jeg virkelig lave en boganmeldelse af en bog, som jeg slet ikke har noget positivt at sige om? Når jeg ikke er blevet bedt om at lave den? Nej... Jeg vil gerne sige min ærlige mening, men når det ikke er sponsoreret, så har jeg også ret til at lade være - og det vælger jeg denne gang.

Til gengæld hoppede jeg direkte videre til en af mine ynglingsbøger! Nemlig Vatikanets mand af Daniel Silva - en af bøgerne i Gabriel Allon-serien.

Titel og forfatter:

Vatikanets mand af Daniel Silva

Fakta:

Antal sider: 288
Genre: Spænding
Udgivet: 2008

Plot - i følge saxo.com:

Mossad-agenten Allon bliver sat i aktion da en professor der er ved at at afdække den katolske kirkes rolle i jødeforfølgelserne under 2. Verdenskrig bliver dræbt. Sporene fører mod de øverste cirkler i Vatikanet, men med hjælp fra den nyvalgte pave, lykkes det at få ryddet ud i den hemmelige organisation der står bag.

Anmeldelse:

For at være helt ærlig... Saxos beskrivelse af plottet er virkeligt dårligt! I virkeligheden er dette en rigtig spændende og genial bog om Gabriel Allon. Der er kærlighed, had, retfærdighed og gengældelse. Den handler om onde intriger, voldsomme følelser og forfærdelige hemmeligheder - som også tager udgangspunkt i virkelighedens verden. Jeg er vild med bogen, jeg har læst den mange gange og jeg forsvinder alligevel altid helt ind i bogen! Jeg er vild med personkartoteket og jeg elsker den måde Silva forstår at skrive på. Jeg elsker hans måde at tage mig med ind i historien, hvordan han viser mig verden fra en anden side end den vi normalt hører om og meget mere.

Det er helt simpelt! Denne bog er fantastisk og den skal læses! Den åbnede Allons verden op for mig, og jeg har elsket den lige siden!

Karakter:

5 ud af 5!

lørdag den 7. september 2013

Svensk pølseret

"Det er efterår og jeg er lige kommet hjem fra en af ugens "Efter skole"-aktivitet også kaldt en "FRITIDS"-aktivitet! Mens jeg stiller skoene og hænger jakken på plads kan jeg dufte aftensmaden fra køkkenet... Det dufter skønt!
Jeg kommer ind i køkkenet og min mor smiler til mig og siger "Du kommer lige til spisetid! Dækker du lige på bordet og kalder på resten, så er maden klar?". Det dufter godt og jeg kigger i gryden - Svensk pølseret...! Det kan man altid lige have! 10 minutter senere sidder hele familien om bordet og spiser - der bliver hygget, grint og en lille smule skændtes og den svenske pølseret bliver spist sammen med mors egne hjemmesyltede og hjemmelavede rødbeder. En halv time senere er jeg ude af døren igen... Denne dag er det nemlig en dobbelt aktivitetsdag!"

Det er en af mine minder omkring svensk pølseret - at få det serveret en god omgang svensk pølseret i familiens skød! - og jeg håber, at min Sputnik får præcis den samme slags minder!

Dette var efterårets første svenske pølseret! Grundprincipperne hos de fleste svenske pølseretter minder om hinanden - der er tomatpure, kartofler, pølser og løg... Jeg tager udgangspunkt i min mors opskrift og har så piftet den op med lidt chili og hvidløg! Det skulle være godt for kroppen (hvilket jo er perfekt til efterårets mange sygdomme) og så giver det lige et ekstra lille pift! (Uden dog at blive for stærkt - jeg er nemlig dårlig til stærke ting ;)  )

Det er forresten til 2 dage herhjemme - og både Mr. X og Sputnikken spiser altså igennem - så...

Ingredienser

  • 650 g kartofler
  • Salt til vand
  • 2 spsk. olie
  • 3 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. paprika
  • ½ tsk. tørret chili
  • 1 ds. tomatpure
  • 10 pølser
  • 5 dl. mælk
  • Salt og peber til smag

Vejledning

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand og lad dem køle (kan med fordel gøres dagen før)
  2. Skær pølserne i 1 cm. skiver og kartoflerne i mundrette størrelser
  3. Varm olien op i gryden, mens du hakker løg og hvidløg
  4. Hæld paprika, hvidløg, løg og hvidløg i gryden.
  5. Rør godt rundt - gå videre til trin 6, når løgene er nærmest gennemsigtige.
  6. Tilsæt tomatpure og lad det brænde lidt af - det skulle tage bitterheden. (HUSK at passe på, så det ikke ender med at brænde på!)
  7. Tilsæt og steg pølserne i gryden!
  8. Kartoflerne hældes i gryden og rør godt rundt.
  9. Tilsæt mælken lidt ad gangen og lad det koge til en tyk sovs!
  10. Smag til med salt og peber!

Det færdige resultat


Det er altså en super nem ret!
- og hold da op, hvor er der dog mange minder i den ret!
HUSK rødbederne! Deres syrlighed gør lige det sidste!
- også selvom de ikke er hjemmelavede som min mors!
(og nej, det er købte - dem på tallerkenen ;))
 
Ps, jeg skal nok en dag ligge den fedtfattigere udgave ud ;)
Kan sige så meget som at den er med røde peberfrugter og smager super!

torsdag den 5. september 2013

Nem champignon-salat med "Stop spild af mad"-attitude!

Man kan sige mange ting.. Men salat er som oftest meget nemt at lave og så er salat ret taknemmelig... 2-3 ingredienser og vupti! Så har man en salat! Hvorfor skriver jeg nu det? Jo, på billedet fra sidst kan man (udover nogle virkelig overkogte kartofler...) se en salat... Det er en ægte "Stop spild af mad"-salat. Hvorfor det? Jo, jeg havde nemlig kun 1 æble tilbage i frugtskåle, ½ iceberg i køleskabet og 200 g friske champignon tilovers efter at have lavet Chicken Marsalaen... - og hvad gør man så? Man vasker, snitter og blander - og så er det salat til aftensmaden! ;) Slet ikke dumt!

Ingredienser

  • 200 g champignon
  • 1 æble
  • ½ iceberg

Vejledning

  1. Vask champignonerne, æblet og iceberg.
  2. Skær iceberget i mundrette størrelser, æblet i tern og champignonerne i skiver.
  3. Bland det hele sammen og tilføj evt. en dressing.
  4. SERVER!

Det færdige resultat

Det er da nemt og det smagte super godt til aftensmaden!
En af grundene til at jeg lægger denne slags salatopskrifter ind er,
at så bliver jeg husket på, at sådan kan det også laves
- ja, det lyder måske dumt, men det er nu rart at blive lidt inspireret ;)
Ellers ender det nemlig tit med iceberg, agurk og tomat ;)

tirsdag den 3. september 2013

Chicken Marsala

En dag for længe siden, da jeg sad og tjekkede de forskellige blogs, faldt jeg over denne opskrift fra MissMuffin - og tænkte: Den må vi prøve en dag! For hvad er der ikke at elske? Kylling? Ja da! - og - Svampe? MUMS! Men jeg kom ikke rigtig til det, da jeg ikke havde parmaskinke... Men jeg gik og overvejede og tænkte og... Så blev jeg nødt til at lave den! Jeg havde serranoskinke - mon ikke det kunne bruges?

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst (det er ca. 6 stykker)
  • 3-4 spsk. mel
  • Salt og peber
  • 2 spsk. smør/olie
  • 1 pk. serranoskinke (Mellem 6 og 8 skiver)
  • 300 g svampe
  • 3 forårsløg
  • 3 dl. marsala
  • 1 dl. fløde
  • Oregano og persille

Vejledning

  1. Skær kyllingebrysterne i lige stor stykker - 2 til 3 stykker ud af hvert kyllingebryst
  2. Krydder melet med salt og peber.
  3. Vend kyllingestykkerne i det krydrede mel.
  4. Steg kyllingestykkerne i smør og olie på panden.
  5. Efterhånden som de er færdige (som hvis du skulle spise dem) tages de af panden og hen i serveringsfadet - de skal holdes varme.
  6. Klip (er det letteste) serranoskinken i tern og steg dem på panden til de begynder at få farve.
  7. Skær forårsløgene i ringe og champignonerne i kvadrater og steg dem med skinken til de er gyldne og bløde.
  8. Tilsæt marsalaen i panden og lad det simre ved høj temperatur og lad det reducerer i mindst 5 minutter - gerne længere (jeg var sikker på at jeg havde brugt for meget)
  9. Tilsæt fløden og lad det simre i mindst 15 minutter! (Det reducerer og bliver samlet!)
  10. Smag til med salt og peber - var ikke nødvendigt.
  11. Hak persille og oregano så det er klar.
  12. Hæld marsala-blandingen over kyllingebrysterne.
  13. Drys de hakkede urter over - det ser godt ud og smager fantastisk!
  14. drys over (det smager godt og ser godt ud!)
Serveres gerne med kogte kartofler, champignon-salat og agurksalat.

Det færdige resultat


"Det ser godt ud!" var manden første kommentar
 - næste var "Nøj, det smager godt!" - og det gør det altså!
Så vi anbefaler så absolut, at I prøver den her opskrift!
Vi er vilde med den og Sputnikken elskede den!

søndag den 1. september 2013

Hjemmelavet hindbærsaft

Ja... Jeg har vist fået et lille saft-tema!

Efter at have serveret jordbærsaft til aftensmaden blev der pænt spurgt (af Mr. X) og man kunne ønske sig hindbærsaft - og ja, det kunne man sagtens! Især efter at jeg fandt 500 g. på tilbud! Så vupti - en opskrift på hindbærsaft! Jeg tog udgangspunkt i jordbærsaftens opskrift, men kunne pludselig høre min mor i baggrunden (Haha, ja, man vokser sig aldrig fra sine barndomsopdragelse!) "Husk på at jordbær består af meget vand!" - og et hindbær ser egentlig ikke ud som et bær med meget vand! Så jeg lavede dobbelt op på vandet og holdt til gengæld fast i, at den ikke måtte blive for sød!

- og så er vi altså der, hvor der ikke bliver nemmere!

Ingredienser - ½ l. ren saft

  • 500 g. sorteret hindbær
  • 1 l. vand
  • 300 g. rørsukker

Vejledning

  1. Hæld hindbær, vand og sukker i en gryde og lade det koge op.
  2. Lad det derefter simrer i 1 times tid - smag til undervejs. Smagen skal være ret kraftig af hindbær og væsken lidt tyk!
  3. Hæld indholdet af gryden i en stofble på et saftstativ og lad det stå og dryppe til væsken er væk - igen du behøver ikke rør i det - så ender du bare med at få urenheder i saften! (det så jeg lige i tv!)
  4. Hæld på flaske og lad det med åbent låg køle af!

Det færdige resultat

Dette er hvad du får! En frisk og skøn PINK drik!
Denne saft er simpelthen blevet Mr. X´s ynglingssaft og den er altså super god!
- igen tror jeg, at den er helt fantastisk god med asti eller i en milkshake!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...