onsdag den 31. juli 2013

Blåbæris - fordi blåbær er lækre!

Herhjemme er vi VILDE med blåbær! Som i at de lige for tiden ALTID er i køleskabet og bliver brugt i rigtig mange ting - bare ikke is! Eller det vil sige... Da vi var på familieudflugt smagte Mr. X blåbæris og siden har der været et klart ønske om ja.. BLÅBÆRIS!

Fantastisk nemt, når man har alle ingredienser i sine skaber ;)

Ingredienser - 16 stk.

  • 1½ dl. mælk
  • 1 ds. kondenseret sødet mælk
  • 250 g. frosne blåbær
  • 2 spsk. rørsukker

Vejledning

  1. Kog blåbær og rørsukker op, så der trækker væske ud.
  2. Blend blåbærkompotten godt sammen
  3. Bland mælk, kondenseret sødet mælk og kompotten godt sammen
  4. Stil det i køleskabet, så det bliver koldt (det giver et hurtige resultat i ismaskinen ;))
  5. Hæld blandingen i ismaskinen og lad den køre til den er færdig - eller smid den i boksen efter 1 time...

Det færdige resultat


Det er en rigtig fin farve,
men næste gang vi jeg gøre smagen lidt mere koncentreret
og så droppe lidt af rørsukkeret!
Den er nemlig lige lidt for sød til min smag
- men Sputnikken var stadig ret glad for den!

mandag den 29. juli 2013

Boganmeldelse: Tankados kode af Dan Brown

Det kan godt være, at det er så varmt, at jeg ikke orker at lave det store i mit køkken og her i varmen foretrækker Mr. X og Sputnikken semikolde retter eller helt kolde retter... Så menuen har primært været burgere med pulled pork (købt færdigkrydret....så har ikke lige en opskrift på det...) eller kylling (gerne den her eller den her) og en masse koldskål! Koldskål er de helt vilde med,  så der bliver lavet rigtig meget af det - til gengæld er der kun til et måltid!

Mennnn til gengæld er der god tid til at læse! Så her kommer endnu en boganmeldelse! - Resten kan I finde her og ja, så kan I se, hvad jeg har fået læst, ønsker at læse samt er i gang med!

Titel og forfatter:

Tankados kode af Dan Brown

Fakta:

Antal sider: 347
Genre: Spænding
Udgivet: 2006

Plot - i følge saxo.com:

I Tankados kode tages læseren med ind til kernen af USA´s mest magtfulde efterretningstjeneste - NSA. NSA er i besiddelse af computere, som kan bryde selv de bedst krypterede koder, men en dag dukker en kode op, som selv disse overdimensionerede supercomputere ikke kan bryde - og så begynder det at blive farligt.

NSA´s dygtigste kryptograf, Susan Fletcher, bliver tilkaldt, og inden længe finder hun ud af, at NSA holdes som gidsel - ikke af våben og bomber, men af en kode så kompleks, at hvis den frigives via internettet, vil tæppet blive rykket væk under efterretningstjenesten, og dens tophemmelige databaser vil gå tabt - eller endnu værre; databaserne vil blive gjort offentligt tilgængelige...

Susan Fletcher er med ét viklet ind i et spind, hvor hun ikke kan se forskel på venner og fjender. Det er med livet som indsats, og med sit fædrelands sikkerhed på spil, at hun må forsøge at rede trådene ud.

Anmeldelse:

Dan Brown kan et eller andet... Han skriver fantastisk, samtidig med at han holder ens hjerne i gang! Jeg er vild med ham! Tankados kode er ikke den bedste af hans bøger, men den er så absolut værd at læse! Plottet er rigtig godt, og tager fat i et rigtig godt dilemma og spørgsmål "Hvem vogter dem, som vogter os?" og "Hvad er i orden i Kærlighedens navn?". Bogens hovedperson er Susan Fletcher - en person, som jeg synes man hurtig får sympati med, selvom hun faktisk ikke altid er helt sympatisk...

Dan Brown kan det med at skrive den her slags bøger. Han er god til at tage fat i historiske begivenheder - ofte hvor vesten ikke har handlet helt moralsk - og så sætte et spin på den handling... Han arbejder med moral og etik på en måde, hvor vi som læsere må spørge os selv om, hvornår målet helligere midlet og især hvornår det ikke gør!

Det er ikke hans bedste - men den er stadig meget bedre end de fleste andre! Der er få gange, hvor det hele går lidt for hurtigt og hvor noget kikser i bogen, men det sker sjædent og resten af bogen gør, at den alligevel ender med den karakter, som den får - for på trods af de steder er jeg vild med den - og jeg vender tilbage til den igen og igen!

Karakter:

4 ud af 5!

lørdag den 27. juli 2013

Hjemmelavet kyllingepølsehorn - fordi det er nemt til en køretur, strandtur eller ja.. bare en tur!

Hold fast, mand! Jeg tror, at jeg smelter! Det kan godt være at der er blevet ønsket sol - også af mig - men hold da op... Det her er måske nok lige at overdrive lidt! Her tigger både græsplænen og mor om lidt regn! BARE LIDT! Men ikke en dråbe har vi set - selvom DMI har lovet det! Til gengæld er det sindssygt varm og luften er tyk - mon der kommer et lille tordenvejr? Bare et lille et til at rense luften? Det kunne vi i alt fald godt have herhjemme! Sputnikken er forresten ret vild med tordenvejr!

For længe siden lagde jeg en opskrift ind på pølsehorn - og de er altså lidt lækre! Så da jeg fandt et par kyllingepølser i KULDEafdelingen i den lokale... Ja, så tænkte jeg, at det måtte da kunne bruges til mine pølsebrød!

Hvorfor kylling frem for gris? For det første var det det, som var der... For det andet ville jeg prøve, om det gav en bedre smag - knap så markant smag! (DET GØR DET) og for det tredje.... Kan vi bare godt lide kylling!

Ingredienser - 24 stykker

  • 5 dl. lunken vand
  • 2 tsk. honning
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • 1 pk. frisk gær (eller en pk. tørret)
  • 100 g. fuldkornshvedemel
  • 100 g. havregryn
  • 550-650 g. hvedemel
  • 2 pakker kyllingepølser, hvor man lige skærer lidt ved hver!
  • Ketchup eller rød pesto!

Vejledning

  1. Bland lunken vand, honning, gær og olie sammen.
  2. Bland fuldkornshvedemel, hvedemel, havregryn og salt sammen i en skål.
  3. Hæld melblandingen i væsken
  4. Ælt det godt - jeg lader Kenwooden ælte i 10 minutter og så overtager jeg - tilsæt evt. mere mel, men pas på at du ikke får for meget i, da den så bliver tør og træls! Min var halvklisteret, da jeg satte den til hævning!
  5. Lad den hæve til dobbeltstørrelse, mindst 1 time, lunt og tildækket.
  6. Ælt dejen igen - man skal nærmest slå "luften" ud af den.
  7. Del dejen i 3 dele.
  8. Rul hver dejklump ud i en cirkel og skær dem som en pizza i 8 stykker.
  9. Placer en stribe ketchup i den bredeste ende.
  10. Placer pølsen
  11. Fold enderne ind og rul den ind.
  12. Placer pølsehornet, så den ligger på "snippen" på pladen - så springer den ikke op under bagning!
  13. Gør det med alle og lad pølsehornene hæve i mindst 15 minutter (jeg gav dem 30!)
  14. Tænd ovnen på 225 grader
  15. Bag pølsehornene i ca. 7-8 minutter.

Det færdige resultat

Det smagte altså super godt!
Dejen er lige så god og dejlig at arbejde med som jeg husker,
og pølserne giver en super god - knap så kraftig smag!
De var et hit her i varmen - kun overgået af KOLDskål!

torsdag den 25. juli 2013

Ferietid med hjemmelavet guf! - fordi der skal ryddes op ;)

Så er det godt nok blevet rigtig ferievejr! Hold da fast en varme! Vi har nydt ferien med dagsbesøg og en enkel overnatning. Sputnikken har været på ferie og de sidste dage, før farmand starter igen, bliver brugt på ren afslapning, hygge og lidt bagning ;) Men nu skal I ikke tro at jeg er gået helt i stå! Næææ, vi rydder nemlig også op! Blandt andet i vores fryser! Der fandt manden en masse is - og da manden er blevet lidt vild med de hjemmelavede udgaver... Ja... Så måtte de gamle jo spises, så der kan blive plads til nogle nye hjemmelavede is! Så isspisningen er altså faktisk et rent Stop spild af mad-projekt! ;) Så is med god samvittighed! - og så fandt jeg et par æggehvider efter tiramisuen, som da skulle bruges! VUPTI! Hjemmelavet jordbærguf bliver til! Det er nu lidt hyggeligt med sådan et "Stop spild af mad og spis is med god samvittighed"-måltid! ;)

Ingredienser

  • 2 bæger past. æggehvide (svarende til 3 æggehvider)
  • 150-200 g flormelis
  • 2-3 dråber citronsaft (pas på med ikke at tilsætte for meget, da det så smager nærmest syntetisk!)
  • 2 tsk frysetørret jordbærpulver
  • Lidt rød farve (Jeg bruger denne)

Vejledning

  1. Æggehvider og flormelis hældes i Kenwood-skålen.
  2. Rør med lav fart indholdet godt sammen
  3. Når det er en hvidlig ensartet farve tilsættes citronsaften
  4. Sæt lidt mere fart på og lad det vokse lidt.
  5. Tilsæt jordbærpulveret og lad det kører i mindst 10 minutter
  6. Når det føles som/smager som at guffet snart er færdig tilsættes farve - lad maskinen rører massen til ensartet, før du tilsætter mere.
  7. NYD!

Det færdige resultat


3 kugler rest-is med guf og som pynt lidt blåbær!
Det smagte super godt og helt ærlig... Det er da en smuk rest-spise!

Jeg har forresten tænkt mig at lave en blåbærudgave og en passionsudgave ;)

tirsdag den 23. juli 2013

Tiramisu - førsteudgaven

Mr. X er en meget traditionel herre - lidt gammeldags, som jeg - og helt i gennem dejlig :) Hvorfor nævner jeg det? Jo... Der hvor han er meget konservativ er, når det handler om mad! Derfor har jeg ex. aldrig smagt SUSHI! Derfor var det også lidt et sats, da jeg får efterhånden mange år siden fandt en "hurtigpakke" Tiramisu! Desserten havde jeg efterhånden hørt og set et par gange i serier og madprogrammer og jeg var ærligt talt meget nysgerrig! MEEENNNN den virker bare så besværlig at lave og ikke mindst dyr! (ikke lige til den studerendes pung...!) Så det projekt blev opgivet - indtil jeg kom forbi en butik, som havde sådan en "ret så nem og hurtig færdig"-pakke på tilbud! Nemt og billigt! - og manden var skeptisk - lige indtil han smagte den!

Efter det har jeg ofte købt pakkerne, når jeg har set dem på min vej (har 4 stående i skabet *UPS*), men... så var det at jeg fik sommerferie i år og kunne stå og kigge ind i et køleskab, som havde alle ingredienserne! Der var resterne af mascaponen fra Jordbærisen med cheesecake, der var noget fløde, ladefingres er permanent i skabet osv... - og hvad skal lige ellers bruge mascapone til? (rent faktisk et spørgsmål!)

Som sagt så gjort! Jeg kan forresten se, at hverken Valdemarsro eller Kvalimad bruger fløde i deres tiramisu! Det må jeg prøve en dag, når trangen til tiramisu kommer og der ingen fløde er i køleskabet! (er faktisk sjældent at jeg har fløde...) Min opskrift tog udgangspunkt i denne opskrift fra Italy.dk - en italiensk opskrift til en italiensk dessert ;)

Ingredienser

  • 1 bøtte mascarpone (det er vist ca. 250 g)
  • 4 past. æggeblommer (past. fordi den ikke bliver opvarmet og husk at 4 æggeblommer svarer til 2 bægere!)
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1,25-2,5 dl fløde
  • 1,5 past. æggehvide (1 bæger æggehvide = 1,5 æggehvide)
  • 1 pk. ladyfingres = ca. 24
  • ½ l. god færdiglavet og kold kaffe (jeg kan se nogle bruger meget mindre, men manden er meget kaffeglad og vi synes det giver de bedste fingre!)
  • Sherry - gerne fad nr. 6
  • 2-4 spsk. god ren kakao (usødet og det hele)

Vejledning

  1. Æggeblommer, vaniljesukker og flormelis piskes til en luftig æggesnaps
  2. Bland mascaponen i - det skal blive en ensartet creme.
  3. Pisk fløden til en god flødeskum - sådan en der kan vendes på hovedet, uden at den falder ud og som kan lave riller og bjerge - men stadig luftig og dejlig!
  4. Pisk æggehviden rigtig stiv! (super træning at gøre det med et piskeris og ved brug af rugbrødsmotoren! - så går det også hurtigere med at blive færdig!)
  5. Vend flødeskummen i cremen og vend det forsigtigt til en ensartet masse
  6. Vend æggehviderne i cremen og vend det meget forsigtigt til en ensartet masse
  7. Fordel lidt creme ud over bunden, så den lige knap er dækket
  8. Dyp en ladyfinger i den kolde kaffe, "ryst" forsigtigt ladyfingeren og placer den i fadet på cremen, tag den næste og fortsæt til bunden er dækket. (ca. 12 stykker)
  9. Fordel halvdelen af den resterende creme i fadet
  10. Hæld forsigtigt lidt sherry over cremen - ikke for meget - dryp det evt.! (Jeg fik små "vand"pytter og det gav faktisk et super resultat!
  11. Læg igen kaffedyppede ladefingre over cremen
  12. Fordel den sidste creme over ladyfingrene og stil den i køleskabet i mindst 6 timer.
  13. Inden du serverer drysser du kakaoen over.
Jo længere den trækker jo bedre! Personligt er jeg vildeste med den efter mindst 24 timer!

Det færdige resultat

 
Den smagte fantastisk! - og manden var ellevild! Kan det så blive bedre?
Den skal så absolut laves mange gange igen!

søndag den 21. juli 2013

Kyllingeburger med kyllingefilet - sååå lækkert og simpelt at det burde være forbudt!

Som I nok har fanget er jeg vild med kylling og jeg synes det er hyggeligt - især i varmen - at spise noget så frisk og lækkert som burgere! Så da Mr. X hev en pakke kyllingefileter op... ja... så måtte det bare blive til en omgang burgere!

Er der forresten andre end mig, som synes det er meget meget varmt? Er efterhånden godt øm og hold da fast hvor får jeg læst en masse bøger! Sputnikken elsker udeleg med motorcyklen, græsklipperen og VAND! Ja... Vi nyder sommerferien - men mere end 25 grader behøver det nu alligevel ikke at være ;) Vi er jo slet ikke vant til varmen mere!

Ingredienser

  • 300 g kyllingefilet
  • Salt og peber
  • Mel
  • Rørt æg
  • Rasp
  • Smør

Andet

Vejledning

  1. Bland lidt salt og peber i melet
  2. Vend kyllingebrysterne i mel, videre i den rørte æggemasse og så til sidst i rasp.
  3. Steg de panerede kyllinger - jeg steger altid i smør - indtil de er gyldne eller næsten færdige
  4. Læg dem i et fad og send dem en tur i ovnen - bare mens burgerne alligevel bliver varme

Den samlede burger!

  1. Del bollen i to
  2. Fordel lidt cremefraice-dressing i bund og top.
  3. Placer bøffen på bunden, salat på bøffen og toppen på salaten!
Personligt synes jeg ikke den behøver mere end det ;)

Det færdige resultat

- men jeg elsker den her version!
Det bliver nemlig ikke meget nemmere og hurtigere
- og så elsker jeg det bid det giver!

 

fredag den 19. juli 2013

Boganmelselse: Mediciernes hemmelighed af Michael White

Som I måske har lagt mærke til, har jeg en svaghed for bøger, som handler om hemmeligheder, gamle dage, kærlighed og videnskabelig/logisk tænkning (ex. Langdon, som bruger sin viden til at regne sig frem til næste spor, eller Allon, som gennem sine evner finder vej til hans modstandere). Samtidig har jeg en generel svaghed over for bøger - og når de kan købes billige (!), så ryger de lidt nemmere ned i kurven ;) Denne bog fik jeg for en rund 20 (!) - så det kunne jeg da ikke sige nej til!

Bogen henviser til en rigtig interessant periode i historie(n) og jeg måtte bare læse den!

Titel og forfatter:

Mediciernes hemmelighed af Michael White

Fakta:

Antal sider: 319
Genre: Spænding
Udgivet: 2009

Plot - i følge saxo.com:

I Firenze undersøger et hold af forskere i Medici-mausoleet nogle af de ledende figurer i den næsten mytiske Medicislægt for at finde frem til de forskellige, og ofte makabre, årsager til deres endeligt, men under undersøgelser af det balsamerede lig af Cosimo de Medici opstår der pludselig tvivl, om, hvorvidt det rent faktisk er Cosimo de Medicis lig? I sig selv måske blot et mysterium, som ville kunne holde mange akademikere beskæftiget i en årrække, og da bestemt interessant, men mest af alt endnu en hindring på vejen i en i forvejen lang række af hindringer. Det er næsten som om alle modarbejder dem - heriblandt de lokale politikere og en gruppe religiøse fanatikere.Men da en af de ledende forskere bliver slået ihjel kort efter at have fundet noget, et eller andet, inde i mausoleet, og alle materialer og optegnelser bliver stjålet, tager sagen en drejning fra forskning i renæssance til efterforskning af, hvad der ender med at være en stadig voksende række af mord.Mediciernes hemmelighed bringer på fornem vis renæssancen - og nogle af renæssancens vigtigste personligheder - ind i det 21. århundrede, og er på alle måder en værdig efterfølger til Ritualet.

Anmeldelse:

Bogen har et interessant plot og har et potentiale til at blive rigtig godt. Der er nogle interessante personer i bogen - personlig synes jeg der er rigtig godt med de to trekløvere i nutiden og datiden...! Der er nogle spændende vinkler og jeg var rigtig godt med i bogen - og jeg nød at læse den!

MEN (!) jeg sidder tilbage med en følelse af, at bogen lige sluttede 100 sider for tidligt - og nej, det er ikke fordi jeg vil læse mere (jo, det vil jeg også gerne, men...) - slutningen er meget hurtig beskrevet... Det der kunne være storslået og fantastisk, romantisk og intimt, bliver i stedet skrevet hurtigt ned og jeg mangler ligesom en afslutning på både datid og nutid. Derfor får den kun middelkarakter, da det er rigtig træls at føle man mangler at læse slutningen!

Men... Når det så er sagt - jo jeg  vil anbefale denne bog! Jeg nød at læse den, jeg nød at drømme mig ind i de forskellige situationer og jeg trak på smilebåndet mere end en enkelt gang! Så det har ikke været spild af tid (!) slet ikke - men jeg mangler en slutning!

Karakter:

3 ud af 5!

onsdag den 17. juli 2013

Chokolademüsli med en masse lækkerier

En af de første fitness/sundheds/motions-blogs, som jeg begyndte at følge med på var Danica og Rasmus' Fit for livin-blog, Det er en blog, som jeg synes inspirerer og motiverer - til tider er der opskrifter, challengers og en gang imellem tager de seriøse emner op, ex. om hvornår sundhed fylder for meget - en relevant diskussion! (ikke at resten ikke også er seriøst!)

Men hvad har det nu med chokolademüsli at gøre? Jo... Fit4livin (som er den måde I finder bloggen på) har nemlig lavet et samarbejde med andre blogs af samme type, og ud af det samarbejde er kommet Gymbag - en platform for sundhedsblogs! Jeg synes personligt at det er et fedt tiltag og gennem Gymbag fandt jeg så bl.a. Stinna og inspirationen til denne müsli stammer fra hende! Jeg har tilpasset den os og vores smagsløg, men grundtanken er fra Stinna - faktisk er det vist egentlig kun de forskellige mængder, som er anderledes?! - og hold fast en lækker müsli det giver!

Jeg tænker, at jeg næste gang vil prøve at bruge pistacier i müslien - ud over det der allerede er og måske nogle frysetørrede hindbær!

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 2 spsk. honning
  • 3-4 spsk. kakao
  • 4 dl havregryn
  • 100 g. mandler
  • 50 g. kokos
  • 50 g. mørk chokolade

Vejledning

  1. Smelt smør, honning og kakao sammen på panden - rør det godt sammen.
  2. Hak mandlerne fint - der må gerne være lidt bid, så ikke for fint!
  3. Hæld havregryn, kokos og mandel i panden og rør godt rundt, så hele blandingen får kakao over sig - ikke nødvendigvis dækket, men alligevel lidt over det hele...
  4. Lad blandingen stå lidt og tage farve og blive lidt tyk/klumpet.
  5. Hak chokoladen og hæld det i panden.
  6. Rør hurtigt rundt og tag panden af.
  7. Hæld müslien over i et andet fad og lad det køle.

Det færdige resultat

Det er altså en lækker kombi - ikke ligefrem den sundeste...
Men god er den altså! En rigtig weekend müsli!
 
Lækker morgenmad! Se det der syn glæder man sig til ;)
 

mandag den 15. juli 2013

Skovbæryoghurt-is med et touch af ahornsirup

Jeg elsker jo at eksperimentere... Og jeg elsker at bruge de ting jeg har hjemme... - især hvis der er rester af et eller andet, som jeg ellers ikke ved hvad jeg skal bruge til! Samtidig har jeg haft lyst til at lave en is, som er lidt mere kaloriefattig end en fuldfed flødeis! Så da jeg stod og kiggede på en spand græsk yoghurt på 2 %... Ja, så blev jeg ligesom bare nødt til at prøve at lave is med den græske yoghurt!

Men... Jeg manglede lidt ideer! Jeg havde lyst til at bruge ingredienser jeg ikke plejede at bruge og jeg overvejede om at det ikke kunne være sjovt at lave is med græsk yoghurt, ahornsirup og bær - da den madkombination normalt er helt fantastisk! Så jeg søgte lidt rundt på forskellige blogs og den grundlæggende ide fandt jeg hos Heidis verden. Jeg havde som sagt ikke lyst til en sød is, men da det er syrlig bær jeg havde valgt skulle der sukker til og af en eller anden grund bruger jeg bare altid rørsukker... Isen skulle kun have et strejf af ahornsirup, så det blev den primære søde kilde - havde jeg gjort det, tror jeg at det var for meget.

Alt i alt blev det min helt egen udgave af en yoghurt-is - og den blev god!

Ingredienser

  • 300 g. frosne skovbær (man kan sikkert også bruge friske - men så kan det være der skal tilsættes lidt vand)
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 5 spsk. rørsukker
  • 300 g. (ca. 3 dl) græsk yoghurt 2 %

Vejledning

  1. Kog bær op sammen med ahornsirup og sukker - start ved lav temperatur og end på middel - men lad det lige boble lidt!
  2. Lad bær kompotten køle ned til fingertemperatur
  3. Blend bærkompotten til en ensartet masse.
  4. Tilsæt den græske yoghurt til bærkompotten i blenderen og lad det blende til en ensartet masse.
  5. Lad det hvile i køleskabet (det skulle styrke smagen og gør at det er en kold masse der kommer i ismaskinen
  6. Hæld det i ismaskinen og lad den køre til ismaskinen siger fra - det tog MAX 10 minutter her!

Det færdige resultat

 
Et stykke færdiglavet is - efter 10 minutter i ismaskinen var dette konsistenen - se det er lækkert!
- og så er den faktisk ikke helt så slem kaloriemæssigt! Der er nemlig ca. kun 127 kcal pr. 100 gram!

Jeg faldt over disse smukke isbægere og synes simpelthen at de var uundværlige ;)
- Især når man laver sin egen is! ;)
- Og når man har en lille tumling, der kan komme til at tabe tingene!
- Og prøv lige at se en farve på den is!
Manden var vild med isen og Sputnikken ønskede mere!

lørdag den 13. juli 2013

Kirsebæris med god (STOP spild af mad)-samvittighed...

... og fordi Mr. X ønskede det... - og fordi jeg havde lyst til at eksperimentere! (mest nok det sidste ;))

Jeg er jo blevet ret så glad for min ismaskine! Den er jo et MUST HAVE for en kreativ køkkensjæl! Det er tusinde muligheder og jeg synes da det er lidt sjovt at prøve ting af - og at jeg så samtidig bruger ingredienser, som er i mit køkken, i mine skabe, i mit køleskab og i min fryser... Det gør det bare meget bedre! En lille sjat mælk tilbage? IS! Frosne jordbær i fryseren, hvor der er for lidt plads? IS! En kirsebærkarton fra jul? IS! Genialt!
Såååå da manden i går nævnte, at han egentlig godt kunne tænke sig kirsebær og is - ja... så endte det altså med KIRSEBÆRIS! Manden var ganske tilfreds - han fik smagen af kirsebær, kulden fra isen OG han kom ikke af med en krone! SUPER!

Jeg ville egentlig gerne have haft chokolade i... Men det ville manden ikke... - og nogle gange skal de jo have lov til også at bestemme... - og da jeg begyndte at snakke om kirsebæris... Insisterede han på den helt rene is... SÅ..... MEN der kan altså sagtens være en lækker mørk chokolade i!

Opskriften? Her kommer den! - og ja... Det er virkelig bare tre små lækre ingredienser!

Ingredienser

  • 1 ds. kondenseret sødet mælk
  • 1½ dl mælk (det man nu har...)
  • 1 karton kirsebær (ca. 500 ml.)

Vejledning

  1. Blend kirsebærene, så det giver en ensartet væske
  2. Bland alle tre ingredienser godt sammen
  3. Stil det i køleskabet, så det bliver koldt (det giver et hurtige resultat i ismaskinen ;))
  4. Hæld blandingen i ismaskinen og lad den køre til den er færdig - eller smid den i boksen efter 1 time...

Det færdige resultat


Jeg serverede en portion is til manden og til mig selv (Sputnikken er på ferie....)
og smed resten i boksen!
Den ser lidt bleg ud, men jeg vil nu nærmere beskrive farven
 som pastellyserød og så har den en rigtig god smag kirsebærssmag!
 
Jeg ville egentlig have haft et par kugler - færdig anretning -
meeennn det kom jeg først i tanke om, efter at manden havde spist det hele... Så det må blive næste gang!



torsdag den 11. juli 2013

Boganmeldelse: Teser om eksistensen af kærlighed af Torben Guldberg

Hold fast, hvor har jeg været dårlig til at få skrevet mine bøger ind! Øv - altså! Men jeg tror, at jeg må erkende, at det ikke bliver alle bøger, som jeg vælger at lave boganmeldelse på - for jeg får det åbenbart ikke gjort! Det er jeg egentlig ret ked af! Men.. Ja... Men jeg kan da fortælle, at jeg efterhånden har fået for vane hver måned at købe månedens dobbeltpassion-bøger og månedens historiske romaner - begge fra Harlequin! Jeg nyder simpelthen at forsvinde væk i kærlighedsromanerne...! Jeg har nu bestemt, at dem får I ikke en boganmeldelse af, men jeg vil forsøge at huske at skrive dem ind! - og det håber jeg er i orden! Til gengæld vil alle de andre bøger så få en boganmeldelse!

Nu tilbage til boganmeldelsen!

Denne gang er det faktisk et fejlkøb - men hold fast et godt fejllkøb!

Denne bog har helt ærligt irriteret og frustreret mig! Den har gjort mig SÅ træt - altså den ene dag faldt jeg i søvn lige midt i bogen UDE PÅ TÆPPET I HAVEN! Av mine ben! Men lige så frustreret og irriteret jeg bliver, lige så glad og vild er jeg bogen!

Titel og forfatter:

Teser om eksistensen af kærlighed af Torben Guldberg

Fakta:

Antal sider: 404
Genre: Skønlitteratur
Udgivet: 2008

Plot - i følge saxo.com:

I år 1500 ankommer en 500 år gammel mand til København. Han er træt og vil gerne dø. For længe siden har han vendt kærligheden ryggen, og han ved, at han ikke vil finde ro, før han atter vender sig mod den. Men han er ikke længere sikker på, hvad kærlighed er.
Derfor samler han historier om kærligheden ind. Han rejser rundt i Danmark, i Europa, vandrer gennem århundrederne fra renæssancen til nu.
Han lytter til folk og deres beretninger, deres forsøg på at elske. Omkring ham brændes hekse, og munke fordrives, en lille pige driver i land på en ø og skriger så højt, at ingen kan høre det, en mand sidder på en bænk og skriver musik, man ikke kan spille uden at græde. Land erobres, grænser flyttes, Europa udlever sin vilde ungdom, og en maler forsøger at portrættere en kvindes sjæl. Et ungt og håbefuldt geni sætter ild til København under et forsøg på at fastslå kærlighedens udbredelseshastighed, en naiv præstesøn gennemlever hundrede års tysk filosofi i sin søgen efter lykke, en dansker sætter sig i centrum for verdensøkonomien, og stik imod egen forventning forelsker den udødelige sig i en kvinde .

Teser om eksistensen af kærlighed er en magisk og realistisk roman om det europæiske menneskes forestilling om kærligheden. Et spind af fortællinger, der trækker tråde gennem århundreder og over landegrænser for at få svar på spørgsmålet: Hvad er kærlighed?

Anmeldelse:

Man skal lige vende sig til bogen, men jeg synes faktisk det går ret hurtigt. Sproget er lidt gammeldags, men skrevet flydende og man får en ide om at det hele ligesom passer sammen! Bogen er egentlig delt i flere historier - en pr. århunderede - alt sammen fortalt og kommenteret af en gammel mand, som er født omkring 1000- tallet - og bogen starter 1500-tallet, så hvis man lige accepterer det præmis, at fortælleren er en noget nær udødelig, så bliver man ellers kastet ind i forskellige kærlighedshistorier, som alle har et pointe.

Min største indvendig mod bogen er egentlig slutningen - som jeg af gode grunde ikke kan skrive noget om her... Men den var altså skuffende - og levede slet ikke op til bogen - desværre!

Ellers: Det her er en bog, som virkelig fik sat min hjerne igang! Den fik mig til at tænke, drillede mig og gav mig "lektier" undervejs - simpelthen, fordi bogen er skrevet som den er skrevet med en blanding af Verdenshistorie (primært europiæsk) og religion/filosofi gennem tiden! Det er nogle gode små fortællinger og min ynglingshistorie er så absolut historien om danskeren, som vi møder i Amsterdam omringet af mennesker fra hans liv!

Jeg vil absolut anbefale andre at læse den! Men topkarakter får den altså ikke... Det er slutningen simpelthen ikke god nok til!

Karakter:

 3,5 - 4 ud af 5!

tirsdag den 9. juli 2013

Jordbæris med cheesecake

Det er jo jordbærsæson og jeg har haft enorm lyst til jordbæris, så nu skulle det prøves! Meeenn faktisk kan man kalde den her is for en Stop spild af mad-opskrift! Jordbærene er nemlig rester fra en fødselsdag - direkte fra fryseren, mælken skulle snart bruges, vaniljestangen fra en brugt rest og kammerjunkerne var ved at være bløde!

Som sagt havde jeg lyst til jordbæris - og helr specifikt noget Ben & Jerry's! Så da jeg fandt Klidmosters udgave måtte jeg bare prøve min egen version! Som sagt havde jeg nogle frosne bær, som jeg ønskede at bruge og jeg kan egentlig godt lide det bid siruppen og den "marinerede" stang giver, så jeg er lidt glad for min udgave ;) Det er forresten første gang, at jeg arbejder med mascapone! Det smager virkelig ikke af meget???

Ingredienser

  • 500 g jordbær (Meget gerne frosne - mine var rester fra min fødselsdag)
  • 5 spsk rørsukker
  • 1 ds kondenseret sødet mælk
  • 1½ dl mælk
  • ½ pk. mascapone
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ brugt vaniljestang (jeg gemmer de brugte stænger - altså når jeg har tømt den for de korn jeg kan se, lægger jeg den så i et glas, hvor der er andre brugte stænger samt en sjat vodka)
  • 10-15 kammerjunkere

Vejledning

  1. Skær toppene af jordbærene og hæld dem i en gryde med 3 spsk. rørsukker (Ikke alle 5!) og lad det koge lidt op - væske skal gerne skildes fra bærene, men ikke blive nogen form for mos!
  2. Rør den kondenserede mælk sammen med mælken, mascaponen og vaniljepulveret - rør det godt sammen og lad det stå og hvile
  3. Si jordbærvæsken ned i en skål (uden at presse på, så det bliver grumset) og hæld jordbærene i en blender
  4. Jordbærsaften hældes i gryden sammen med de sidste to spsk. rørsukker og vaniljestangen og lad det så simrekoge lidt - det skal koge ind til en tyk sirup (ekstrem intens og god smag!)
  5. Blend jordbærstykkerne til en ensartet væske
  6. Hæld de blendede jordbær i mælkeblandingen og rør godt rundt - lad det hvile mindst 30 minutter
  7. Hæld mælkeblandingen i ismaskinen (det passer ca med 7,5-8 dl.) og lad det køre - den tog ca. 1 time for mig...
  8. Knus kammerjunkerne til små stykker
  9. Når der er 10 minutter tilbage tilsættes jordbærsiruppen (husk at tage vaniljestangen fra)
  10. Med fem minutter tilbage tilsættes kammerjunkerne.
  11. Lad den køre færdig og spis eller endnu bedre - giv den lidt tid i fryseren, så den bliver lidt hårdere! (synes ikke den var helt hård nok!)


Det færdige resultat

Den færdige bøtte - lige til at spise, men endnu bedre efter en tur i fryseren!
 
Findes der mon noget mere lækkert end at komme hjem fra en familiegårtur
og der så diskes op med sådanne tre kugler til eftermiddagskaffe?
 
Mr. X og Sputnikken var helt vilde med isen, så mor var glad og tilfreds!
Det er første gang, men absolut ikke sidste gang den is skal laves!
 

søndag den 7. juli 2013

Protein n' Veggie - muffins ala Sasibe

Jeg kan godt lide at prøve ting af - og det er et must at det smager godt, når jeg laver mad! Jeg elsker at læse madblogs og efter jeg blev mor, er jeg også blevet ret glad for sunde muligheder! Ting jeg kan lave, som min søn vil kunne lide eller som vil give lidt god smag i hverdagen, uden alle kalorierne! Måske det er en del af mit "Kom i form og vægttabs"-ideer... Jeg ved det ikke... Det betyder egentlig hellere ikke så meget! Det er nemlig bare lækkert med en sund og velsmagende snack!

- og så er det super simpelt! Grundopskriften fandt jeg hos madEVAlutionen - hun har mange lækre opskrifter - og så har jeg lavet lidt om på den, så den passer til mig (manden synes nemlig det er lige lidt for sundt!) og mit køkken! Vi har nemlig meget sjældent (LÆS: aldrig...) purløg i køkkenet! Til gengæld har vi altid ærter, æg og tomater! ;) Men det fede er egentlig, at man i teorien kan bruge alle slags grøntsager - men... jeg tror det er vigtigt at huske, at det det simple ofte er det bedste ;)  - men det her er vel egentlig også en Stop spild af mad-opskrift, eller hvad?

Ingredienser (12 stykker)

  • 1 pakke kalkunbacon
  • 8 æg
  • 1 dl. frosne ærter
  • 2 håndfulde spinat
  • 5 cherrytomater (eller 2-3 tomater)
  • Salt og peber

Vejledning

  1. Tænd ovnen på 185 grader.
  2. Placer en halv skive bacon i hver papirsform
  3. Placer muffinsformene i ovnen i ca. 10-15 minutter - så bliver det forstegt.
  4. Rør æggene godt sammen
  5. Hak spinaten og tomaterne i små stykker
  6. Hæld spinaten, ærterne og tomaterne i æggestanden
  7. Drys salt og peber i - efter fornemmelse
  8. Tag formene ud af ovnen og fordel æggestanden i formene
  9. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter - hold øje, det afhænger af ovnen!
  10. Lad dem køle! Det er fristende at spise dem varme, men de smager meget bedre, når de er kølige!


Det færdige resultat



Come on - det ser da godt ud! - og så er der kun ca. 73 kcal i sådan en lille en!

fredag den 5. juli 2013

Mazarinkage - en fantastisk lækker pladekage

Som klasselærer er det et privilige, at man skal have klassens tid/klassens time - synes jeg..! Jeg synes det giver et godt fællesskab - eleverne imellem - og til klasselæreren! Så da jeg i en måneds tid overtog klasselærerfunktionen i en klasse, var det et af mine "must!". Det er nemlig super hyggeligt og så tog jeg også lige initiativ til en kageordning - og for at være fair, tog jeg selvfølgelig kage med til årets sidste Klassens time!

Normalt når jeg bager til andre og andre steder, er det som regel muffins... Det er nemt, simpelt, ligetil. Det smager godt og går jo super hurtigt at lave! Samtidig er det bare en taknemmelig kage at fragte fra A til B! Så jeg havde tænkt mig at bage nogle lækre muffins! - den ide blev dog droppet, da det gik op for mig (heldigt at jeg tjekkede inden jeg gik i gang!) at jeg KUN havde 12 former... - og det er jo så slet ikke nok!

Hvad gør man så? Jo, man bestemmer sig for, at så må man jo altså tage en bradepandepladekage-ting med! (selvom det er upraktisk!) Men hvilken? Det er normalt ikke lige det jeg gør mig mest i, da vi slet ikke kan spise så meget!
Jo... Man kigger lidt rundt i sine skabe og man kigger lidt rundt på nettet! Der fandt jeg forskellige opskrifter på lækre kager. Bl.a. Kvali-mads udgave af en mazarin-kage! - og så var jeg ligesom bare solgt! Hvorfor?

Jeg elsker kage... Jeg elsker marcipan og jeg elsker chokolade!

Min opskrift minder rigtig meget om hans, dog er der nogle små forskelle - så opskriften kommer alligevel her!

Vejledning

De tørre ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 250 g kartoffelmel
  • 500 g marcipan
  • 2,5 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljepulver

De våde ingredienser

  • 500 g smør
  • 500 g. flormelis
  • 10 æg (!!!!!!!!!!)

Ganache

  • 200 g. mørk chokolade
  • 150 g. lys chokolade
  • 2 dl fløde

Ingredienser

  1. Sæt en gryde over og smelt smøret - lad det kølne lidt inden du blander det med andet.
  2. Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljepulver sammen.
  3. Riv marcipanen på et rivejern, som giver fine små strimler/stykker. Det skal være fint revet!
  4. Bland marcipan og resten af det tørre godt sammen - sørger for at marcipanen ikke er i klumper, men godt blandet med resten.
  5. Hæld æg og flormelis i Kenwood-skålen og rør det ved en mindre fart godt sammen, sæt evt. lidt højere fart på, når sukkeret er rørt ud.
  6. Tilsæt den smeltede smør i sukkerblandingen og rør det godt sammen.
  7. Tilsæt det tørre i det våde og rør godt sammen! Det er en kæmpe portion, så vær forsigtig!
  8. Hæld dejen i en bradepande, som er smurt (jeg lægger et stykke bagepapir i vunden, så jeg ved det ikke klistre fast!)
  9. Bag kagen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter. (Brug strikkepind-testen)
  10. Lad den hvile i mindst 20 minutter (ellers render ganachen af)
  11. Smelt chokoladerne og fløden i en gryde ved lav varme (ellers riskerer du at det brænder på...Og det er synd!)
  12. Når chokolade"sovsen" er ensartet og glat (flot farve!), fordeles ganachen ud over kagen.

Det færdige resultat

Kagen blev præcis, som jeg forbinder med en mazarin-kage!
 Lækker, blød, svampet og sådan lidt tung i det! - men alligevel let!
- og netop ikke som en klump mursten (hvilket jeg nogle gange synes at det bliver)!
En færdig pladekage!
Er det ikke vildt, hvordan lyset og vinklen ændrer farven på chokoladen?
Den mørkeste farve ver den der beskriver den rigtige farve bedst!
Forresten jeg brugte mindre chokolade til ganachen og jeg synes den manglede lidt mere,
så har sat lidt ekstra på opskriften!
 - og jeg elsker at ganachen ikke bliver hård og stiv!
Det tager lidt tid, men så sætter den sig og bliver sådan tjewy blød!

 
Det var så det der var tilbage efter en dag med en masse Klassens tid og en masse farvel!
- og Mr. X og Sputnikken elskede hvert et stykke,
så det er ikke sidste gang den er blevet lavet! MUMS!
(og helt ærligt... De mazarinkager man kan købe færdige kan altså ikke måle sig med hjemmebagte mazarinkager!)

onsdag den 3. juli 2013

Tunsalat med et pift

Før i tiden var jeg egentlig ikke særlig god til at spise... Jeg kunne faktisk næsten nøjes med en smule til aftensmad.... (det overrasker nogen grundet min størrelse...) og i dag spiser jeg stadig ikke meget f gangen, men til gengæld kan jeg nu næsten ikke undvære morgenmad eller frokost (medmindre jeg har fri - så kan jeg uden problemer nøjes med en...).

En ting er dog essentiel! Det skal smage godt! - og være hurtigt og nemt...! Noget jeg altid har elsket er "Tun og majs", som vi kalder det i mit barndomshjem ;) I virkeligheden er det nok nærmere tunsalat med majs! Det er nemt og hurtigt at lave og lige til at placer i en bolle eller på et stykke rugbrød!

Denne opskrift baseres på min mors opskrift, men for at give lidt mere fylde og smag brugte jeg Arlas Hytteost med grillet peber. Det gav en super smag!

Ingredienser

  • 1 ds. tun
  • 1 ds. majs
  • ½ pk. hytteost med stegte peberfrugt
  • 2 spsk. mayonnaise

Vejledning

  1. Alle ingredienser i en skål og rør rigtig godt sammen
  2. Smag til og lad det hvile til det skal bruges!
Ex. til at fordele mellem en bolle! (er vist til 6 boller)

Det færdige resultat


I følge Mr. X ser det ikke vanvittigt godt ud... Men ved I hvad... Jeg synes at det smager vanvittigt godt! - og det kan varieres med hytteost, citron osv!

... og I skal jo lige se et par frokostboller! Det smager altså bare godt!
- og det bliver ikke meget nemmere!

mandag den 1. juli 2013

Stop spild af mad-burger: Burger med resterne af en amerikanersteg

Det er egentlig ret logisk: Hvorfor smide mad ud, som kan bruges? Det giver ikke mening, vel? Derfor synes jeg egentlig at det er ret logisk denne "Stop spild af mad"-kampagne der kører. Men derfor sker det nu alligevel at jeg også smider ud... Ex. Hvis man har købt stort ind til en skøn maduge, og så ligger syg... og manden egentlig mest tænker i overlevelse og derfor server pasta, pasta og pasta... Nemt, men måske ikke helt "Stop spild af mad"-agtigt!

Men den kampagne snakker både til min fornuft, mit logik, min samvittighed og min pengepung! Derfor kom jeg på en lidt sjov ide, da jeg en aften stod og så på resterne af en amerikanersteg... Der var for lidt til et helt måltid til familien, men for meget til en madpakke... Så kom jeg tilfældigvis til at se på en pakke burgere i skabet og så gav det ligesom sig selv! Næste aften fik vi: Stop spild af mad-burger med amerikanersteg! Nemt, godt og rigtig "Stop spild af mad"-agtigt!

Ingredienser

  • Burgerboller
  • Tynde skiver af en amerikanersteg
  • Icebergsalat
  • Tomater
  • Agurker
  • Ketchup

Vejledning

  1. Varm bollerne i ovnen
  2. Varm kødet i microovnen
  3. Skær salat, tomat og agurk
  4. Så skal den samles! Burgerbund, ketchup, amerikanersteg, salat, tomat, agurk, ketchup og burgertop!

Det færdige resultat


 
Et ret utydeligt billede! Men det viser da lidt hvad det handler om! ;)
 
 
... og fra den anden side... UPS! Ja... Glemte alt om billeder, så... UPS!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...