lørdag den 29. juni 2013

Kyllingekuglefrokost - hyggelig aftensmad, men genial frokost!

Har I været spændte? Jeg har virkelig glædet mig til at dele de her små fantastiske kugler med jer! De ser måske ikke vildt lækre ud på billedet, men hold da fast en fantastisk mundfuld at få i munden! Jeg har haft dem med i madpakken og der har da været et enkelt misundeligt blik eller to ;) - for nøje det smagte godt!

Det er altså super nemt! Selve opskriften er fra sidste indlæg, men jeg brugte altså kun halvedelen... Men man kan lave af hele opskriften og så bare smide dem i fryseren - så kan de komme op efter behov!

Ingredienser

  • 600 g kyllingekød
  • 1 æg
  • 1 tsk cajunmix (ellers synes jeg det bliver for stærkt!)
  • 2 tsk paprika
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. rasp
  • 2 spsk. cremefraice
  • 1-2 dl. mælk (Lad farsen bestemme!)

Vejledning

  1. Bland kyllingekød, æg, cajunmix, paprika, havregryn, rasp, cremefraice og mælk godt sammen til en ensartet masse.
  2. Lad farsen hvile i mindst 30 minutter (Den kan sagtens hvile længere)
  3. Form til små fine kugler - på størrelse med Maltesers eller bolsjer!
  4. Vend kuglerne i mel, videre i den rørte æggemasse og så vendes de til sidst i raspen.
  5. Steg dem på panden - jeg steger altid i smør - indtil de er gyldne.
  6. Læg dem i et fad og send dem en tur i ovnen. (bare så man er helt sikker på at de er færdige!)

Det færdige resultat

 
Hm... De ser ikke vildt lækre ud... Men... De smager fantastisk!


Det var dagens madpakke og det smagte helt igennem fantastisk!
Det bliver altså ikke meget  nemmere!
Det er forresten bare iceberg og cremefraice-dressing - udover naturligvis kuglerne ;)

torsdag den 27. juni 2013

Kyllingeburger - nemt og lækkert!

Vi er ikke tit på McD, men det sker en sjælden gang imellem - især i forbindelse med ture til ørelægen... (laaaannngggg historie...) - og er der noget jeg er lidt vild med, så er det deres McChicken... I mit barndomshjem var man ikke på McD, kylling spiste man hellere ikke rigtigt (fjerkræ jo jo, men ikke rigtig kylling) og burgere var generelt en sjældenhed, men en kyllingeburger... Det har vi aldrig fået! (Kan i alt fald ikke komme i tanke om det!) Jeg har intet imod McD, men det er jo dyrt, knap så sundt og så har jeg jo en teori om, at hjemmelavet oftest er bedst... Så da Mr. X en dag havde hevet hakket kylling op til aftensmad og der tilfældigvis var nogle burgerboller i skabet... Ja... Så skal det altså prøves! En opskrift havde jeg dog ikke, så det her var VIRKELIG et eksperiment og manden virkede lidt skeptisk...!

Min tanke var egentlig:
  • Den skal have paprika... For paprika gør næsten alt mad bedre!
  • Den skal have lidt cajun-style over sig... Så mit Urtekram Cajunmix!
  • Den skal paneres (ellers er det jo ikke så meget McChicken over den ;))
  • Den skal have rasp, æg og mælk i farsen (ved egentlig ikke hvorfor - mest fordi jeg har lyst!)
  • Den skal have havregryn i farsen! - fordi det syntes jeg kunne være sjov!
  • og så lidt cremefraice - fordi det er en rest, fordi det giver lidt syre og fordi min erfaring siger at det arbejder godt sammen med Cajunmix!
- og nej, du ser ikke fejl - der er intet salt eller peber! Sandheden er at jeg først kom i tanke om salt og peber, da jeg skrev opskriften ind! Men... Jeg synes slet ikke at der er et behov for det!

Ingredienser

Kyllingefarsen

  • 600 g kyllingekød
  • 1 æg
  • 1 tsk cajunmix (ellers synes jeg det bliver for stærkt!)
  • 2 tsk paprika
  • 1 dl. havregryn
  • 1 dl. rasp
  • 2 spsk. cremefraice
  • 1-2 dl. mælk (Lad farsen bestemme!)

Panering

  • Mel
  • Rørt æg
  • Rasp
  • Smør

Andet

Vejledning

Bøfferne

  1. Bland kyllingekød, æg, cajunmix, paprika, havregryn, rasp, cremefraice og mælk godt sammen til en ensartet masse.
  2. Lad farsen hvile i mindst 30 minutter (Den kan sagtens hvile længere)
  3. Form til bøffer - eller gør som jeg gjorde og nøjes med halvdelen - resten kan du bruge til den næste opskrift jeg lægger ind ;) (en lille teaser ;)) Husk at trykke bøfferne i midten, så de ikke bliver runde!
  4. Vend bøfferne i mel, videre i den rørte æggemasse og så vendes de til sidst i raspen.
  5. Steg bøfferne - jeg steger altid i smør - indtil de er gyldne.
  6. Læg dem i et fad og send dem en tur i ovnen - bare mens burgerne alligevel bliver varme!

Den samlede burger!

  1. Del bollen i to
  2. Fordel lidt cremefraice-dressing i bund og top.
  3. Placer bøffen på bunden, salat på bøffen og toppen på salaten!

Det færdige resultat



Ser det helt ærligt ikke lidt godt ud?
Mr. X mente den slog McD´s og Sputnikken nåede igennem halvanden burger!
Det synes jeg altså er lidt flot!
 
Men... Glæd jer til næste gang!
Jeg lavede nemlig også noget andet fantastisk godt ud af den fars!

tirsdag den 25. juni 2013

Super lækker og fuldstændig sommeragtig koldskål!

Uhhhh... Synes simpelthen at vi har det så travlt! - og det gik desværre lige ud over bloggen! Havde egentlig klaret billederne, men manglede at skrive selve opskriften - ja, det er jo helt fjollet!

Men her kommer verdens bedste og nemmeste koldskål! Så enkel at det bare er helt perfekt! Min mors opskrift - med mine mængder, men det bliver bare ikke mere sommeragtigt! Mr. X er vild med den og Sputnikken elsker den! Så lige for tiden er der altid koldskål i køleskabet ;)

Ingredienser

  • 1 bæger creme fraice (18 % og 500 ml)
  • 1 l. kærnemælk
  • 4 spsk. sukker
  • 4 tsk. vaniljesukker

Vejledning

  1. Bland creme fraice, sukker og vaniljesukker sammen
  2. Hæld stille og roligt kærnemælk i - lidt af gangen, så det bliver ved med at have en tyk konsistens!
  3. Smag til (det gør jeg ikke, da det præcist er den rette mængde her hjemme ;))

Det færdige resultat

De bliver kun bedre af at hvile lidt i køleskabet!
- og den er smækker lækker og helt fantastisk!

lørdag den 22. juni 2013

En god bøf skal der også være plads til!

Jeg har været syg! - ja... Vi snakker syg som i "Manden laver mad og vi fik derfor pasta 3 dage i træk!"-syg! (dag 1 hentede Sputnikken og Mr. X McD og lugten var nok til at jeg... ja...) Så det har været lidt skidt med bloggen her! En ting er, at det at lave en madblog bliver halvbesværligt, når man ikke har lavet mad i en lille uges tid! MEN! Nu er jeg på igen!

Manden synes nemlig at det skulle fejres med lidt god mad, at jeg endelig hverken var syg eller stresset! (og det er lidt stressende at være lærer lige nu, synes jeg...) Han tog derfor et par bøffer fra Gris og Ko op! Nøjjjj det var godt og hold fast de var store! Manden spiste pænt sin egen og jeg delte med Sputnikken - som var lige så vild med det, som vi var! (Det er altså fantastisk med en søn, som spiser alt!)

- og I skal da have lov til at se den! (det er ikke lige så meget at forklare...)

 
Det smagte altså super lækkert! - og ja, salaten var ved siden af!
 


Når jeg steger bøffer bruger jeg forresten min Le Creuset Grillpande - det er en støbejernspande og den er TUNG!! Men den giver simpelthen bare de lækreste bøffer og man bruger ingen fedtstof!

Alt i alt i gør ca. sådan her:

Vejledning! (en lille bitte en!)

  1. Sæt panden over varmen - den skal have fuld varme i mindst 5 minutter!
  2. Drys lidt salt over den ene side.
  3. Læg bøffen på panden med den saltede side ned af.
  4. Drys salt på bøfferne!
  5. Efter ca. 5 minutter vender jeg bøfferne
  6. Mærk efter ca. 5 minutter om bøfferne er klar! (Den her forklare ret godt hvordan det skal mærkes, når du trykker på bøffen!)
  7. Tag bøfferne af!
  8. Sæt den til at hvile lidt, mens du gør resten klar! (den må gerne hvile i 5 minutter)

Så let er det! - og ja, mine bøffer bliver altså bare allerbedst på min LeCreuset-grillpande! Ellers har de nogle gange en tendens til nærmere at blive kogt??

Kylling er forresten ret fantastisk på sådan en pande!

torsdag den 20. juni 2013

Boganmeldelse: Tegnet af Raymond Khoury

Det er et stykke tid siden jeg blev færdig med den her bog, så det er simpelthen så pinligt og alt for dårligt, at jeg ikke har fået opdateret bogsiden! Jeg ville egentlig gerne have læst den her hurtigere, for den har virkelig været svær at slippe - men vi har bare haft så travlt og jeg har været så træt (og syg... ØV!)

Den sidste bog jeg læste af Raymond Khoury var, som I nok kunne læse, noget af en skuffelse! Men nu havde jeg jo købt den her, så læses skulle den - og ved I hvad... Den er SUPER god! Faktisk tror jeg, at den er bedre end Den sidste tempelridder - som jo ellers var den bog, der gav mig lyst til at udforske Raymond Khoury lidt nærmere!

Titel og forfatter:

Tegnet af Raymond Khouryhttp://www.saxo.com/dk/tegnet_raymond-khoury_indbundet_9788770790352

Fakta:

Antal sider: 447
Genre: Spændingsroman
Udgivet: 2009

Plot - i følge saxo.com:

Journalisten Gracie Logan befinder sig om bord på et forskningsskib i Antarktis for at filme en kæmpemæssig kælvende isbræ, da himlen i det samme oplyses af det særeste fænomen: En lyssfære kommer til syne, drejer hurtigere og hurtigere rundt over skibet og forsvinder så igen. Gracie er hårdnakket ateist, men både hun og de andre ombordværende fyldes med ærefrygt og føler pludselig, at der måske alligevel er mere mellem himmel og jord, end hvad man kan se med det blotte øje. Mens resten af verden forsøger at finde ud af, hvad det var, man så, hører Gracie om en hellig mand, der i sin eremitbolig ude i ørkenen aldrig har set fænomenet, men ikke desto mindre har afbilledet det igen og igen. Han kalder det for Tegnet og siger, at det er et vink fra Gud til menneskeheden om, at kursen må lægges om, hvis man vil overleve. Men er det Gud, der vil i kontakt med sine skabninger? Eller er fænomenet menneskeskabt og led i en eller anden skummel plan? Pludselig viser Tegnet sig flere steder på jorden, mens fanatiske trossamfund begynder at skændes om, hvis gud det er, der taler.

Anmeldelse:

Den her bog rammer simpelthen spot on på nogle af menneskehedens største problemer! Grådighed, fanastisk ideologier, fordomme - men mest af alt, hvordan man ved misbrug af religion og tro kan manipulere mennesker igennem deres værdisæt, livssyn og fordomme. Plottet er super godt og tilpas realistisk til, at man kan forestille sig at den kunne være virkeligt. Den stiller spørgsmålet: Hvornår er nok nok og helligere målet midlet? Personkataloget er rigtig fint, og man får en klar følelse af deres synsvinkel. Der er små overraskelser hist og her, men egentlig er der ikke behov for flere overraskelser eller flere problemer eller flere kampe - for bogen er skrevet så godt, at man ikke når at kede sig!

Alt i alt: LÆS DEN! Den er absolut tiden værd og jeg har nydt at blive ført ind i bogens verden, selvom jeg må erkende, at de rædselsbilleder som bogen udstiller for mig ikke virker urealistiske, men tværtimod som velbegrundende frygtscenarier: Griske prædikanter, hævngerrige magtfulde mennesker, "målet helligere midlet"-fanatikere, religiøse fordomme og meget meget mere... Jeg har nydt bogen i fulde drag!

Karakter:

4 ud af 5!

tirsdag den 18. juni 2013

Cookie Dough Icecream fra Ben & Jerry´s - fordi min ismaskine da bare SKAL indvies med Ben & Jerry´s!

Jep! Det blev en Ben & Jerry´s Cookie Dough Icecream som stod for indvielsen! Hvorfor? Da vi studerede faldt jeg en dag over et tilbud (UHhhhh!) på Ben & Jerry-is...! Jeg havde ikke smagt det før, men havde hørt rigtig meget over det og derfor skulle det da prøves! Det var to bægere til 50 kr (ja, det var nemlig rigtig billig! - i forhold til normalpris i dag...). Det ene bæger var Chocolat Fugde Brownie (så lækker!) OG så Cookie Dough! Siden den dag har jeg købt Cookie Dough SÅ mange gange - er vild med den og så kan den bare redde den mest trælse dag! Så da jeg fik min ismaskine var der ingen tvivl: Den skulle indvies med Ben & Jerry´s Cookie Dough Icecream! Opskriften er en blanding af Bittens fra Forbitten, Genbrugskrøllers og Klidmosters - og så et strejf af mit eget!
Opskriften på min Sweet cream-base finder i her!

Ingredienser (dobbeltportion)

Cookie dough

  • 60 g sukker
  • 115 g blødt smør (!)
  • 60 g brun farin
  • 1 æg (gerne past. da det hele jo ikke bliver bagt)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 150 g mel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 140 g chokolade (chokoladeknapper eller hakket i små tern-chokolade)
  • 65 g hakket mandler

Cookie dough-icecream

  • Sweet cream-base (grundopskriften giver 2 isomgange)
  • ½ portion cookie dough (opskriften kan selvfølgelig laves som en halv portion,  men så skal man dele ægget.. og det er ikke lige mig!)

Vejledning

Cookie Dough

  1. Rør smør og sukker godt sammen i Kenwooden. I nogle opskrifter står der, at det skal blive ”lyst og fluffy”, men mit bliver bare ensartet – hverken lyst eller fluffy
  2. Rør æg og vaniljepulver sammen med en gaffel.
  3. Hæld æggeblandingen i smørblandingen og rør rigtig godt – til det bliver lyst og fluffy! (for det gør det nu!!)
  4. Rør mel, salt og bagepulver godt sammen.
  5. Hak mandler og chokolade i gode stykker – ikke for store og ikke for små!
  6. Hæld mandler og chokolade i melblandingen og rør godt sammen, så alt fyld har mel over sig.
  7. Rør melblandingen i smørblandingen og rør det hele sammen.
  8. Tag halvdelen af dejblandingen og del den i små toppe.
  9. Smid toppene i fryseren!

Cookie Dough Icecream

Icemaking del I.

  1. Tænd ismaskinen og hæld Sweet cream-basen i maskinen. (jeg deler blandingen i 2)
  2. Lad ismaskinen arbejde – husk det er tiden afhænger af mange ting.
  3. Efter 18 minutter tilsætter jeg halvdelen af cookie dough-toppene (hvis de er blevet store halvere jeg dem) i ismaskinen og lader den kører færdig.
  4. Vend isen ud i en skål og spis – eller i fryseren!

Icemaking del II. (når anden portion laves i den samme skål med det samme!)

  1. Så mangler vi den sidste halvdel: (hvis du skifter skål går det nok lige så hurtig!)
  2. Tænd ismaskinen igen og tilsæt den sidste halvdel af sweet cream-basen. Igen, det er afhængig af forskellige ting, hvor længe det tager. Anden gang tager det en del længere tid, da skålen jo allerede har været i brug.
  3. Du kan se på isen, hvornår du skal tilsætte fyld. Den bliver ”tyk” og det bliver klart at den følger spatlen (den der kører rundt) og ligner rigtig god is…!
  4. Jeg tror nok, at jeg efter 40 minutter hældte resten af Cookie dough-toppene i – og så lod jeg dem lige kører op til 2 minutter.
  5. Igen: Spis eller op i en skål og i fryseren!

Det færdige resultat!



Lidt lækkert, ik? ;)

Resten af Cookie Dougen?

Lav små toppe af den og smid den i fryseren - så er de klar til næste gang!
- eller fordel den i 16 dele og bag dem i ovnen ved 200 grader i 14 minutter! De er ikke lige så gode som eksempelvis Tripel chocolat chunks cookies, men de kan sagtens spises!
Det kunne eksempelvis give de her lækre cookies!

søndag den 16. juni 2013

Jeg har fået en ismaskine! Så....

Nu skal der til at laves is både på the old fashion-way, men også det AMERICAN WAY! Med SWEET CREAM-BASE og med en GRUNDOPSKRIFT til ICECREAMMAKING  på ISMASKIINE!

Det var egentlig lidt et spontan køb... Min ismaskine... Faktisk var jeg i butikken, fordi at der var 25 % rabat... - og jeg manglede egentlig bare et par spatler, en citronspray (okay, manglede og manglede... Men elsker min lille gadget!) og et enkelt rivejern eller to (øhm... Man mangler vel altid sådan nogle til at rive chokolade eller nødder på?!)!
Nå... Men jeg kom altså ind i butikken og så var det, at jeg kom til at se - ret tilfældigt - en ismaskine! ...og... Så var tanken ligesom sået... at... "Sådan en kunne jeg egentlig godt bruge!", men nej, den skulle jeg ikke have! Så fik jeg fundet citronsprayen og kom forbi en anden ismaskine og tænkte "Gad vide om den egentlig kan lave sorbet?", men jeg rystede tanken fra mig... For jeg skulle da ikke have en ismaskine - men man kunne jo ØNSKE sig sådan en! Så fandt jeg et rivejern og tænkte "Den er da let at rive chokolade på til ismaskinen...."... Så tænkte jeg "Man kunne jo også SE hvad de har af ismaskiner...", så jeg gik lige forbi den afdeling. Der var lidt forskellige, men der var en, som havde to skåle (!) og kunne rumme rigtig meget! Skålene kunne holde til altid at være i fryseren og og og og og... den var da bare SUPER praktisk og heller ikke alt for stor! Alt i alt: Pludselig stod jeg udenfor butikken og havde købt en ISMASKINE! Mr. X blev mildt sagt ikke glad! *UPS!*


Jeg har søgt lidt og fundet forskellige opskrifter, bl.a. fra Bitten fra Forbitten (hun har forresten fået en smuk lille guldklump!) og Line fra Mad med hjertet. Jeg har lavet lidt en blanding og så valgt at tilsætte vaniljepulver i basen - og det fungere altså super gódt! Det er altså super simpelt at lave. Jeg har desuden hørt at man kan bruge kondenseret mælk i sådan en sweet cream-base og da jeg altid har det i huset... Ja.. så skal det prøves!!! Men det her bliver min absolutte sweet cream base-grundopskrift! (det er forresten sindssygt lækkert at se det blive til is i ismaskinen!

Ingredienser

  • 2 past. hele æg (bruger altid past. æg, når det ikke skal varmes)
  • 160 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ½ l. fløde
  • 2,5 dl. mælk

Vejledning

Sweet cream-base

  1. Pisk æggene til de er luftige og en lidt ”tyk” masse.
  2. Bland sukker og vanilje sammen.
  3. Hæld sukkerblandingen lidt efter lidt i æggene og pist godt –ikke for stærkt, men grundigt!
  4. Bland mælk og fløde sammen.
  5. Hæld stille mælkeblandingen i æggeblandingen, mens piskeriset kører.
  6. Pisk det godt igennem, men uden at det giver skum!

Icemaking del I.

  1. Tænd ismaskinen og hæld Sweet cream-basen i maskinen. (jeg deler blandingen i 2)
  2. Lad ismaskinen arbejde – husk det er tiden afhænger af mange ting.
  3. Efter 18 minutter tilsætter jeg halvdelen af fyld - hvis der skal fyld i, i ismaskinen og lader den kører færdig.
  4. Vend isen ud i en skål og spis – eller i fryseren!

Icemaking del II. (når anden portion laves i den samme skål med det samme!)

  1. Så mangler vi den sidste halvdel: (hvis du skifter skål går det nok lige så hurtig!)
  2. Tænd ismaskinen igen og tilsæt den sidste halvdel af sweet cream-basen. Igen, det er afhængig af forskellige ting, hvor længe det tager. Anden gang tager det en del længere tid, da skålen jo allerede har været i brug.
  3. Du kan se på isen, hvornår du skal tilsætte fyld. Den bliver ”tyk” og det bliver klart at den følger spatlen (den der kører rundt) og ligner rigtig god is…!
  4. Hvis der skal fyld i hældes det i nu og ismaskinen får lov til at køre et par minutter
  5. Igen: Spis eller op i en skål og i fryseren!
 

Det færdige resultat?

Det må I vente og se til næste indlæg, hvor jeg vil vise jer, hvad ismaskinen blev indviet med! Hvilken is tror I, at jeg lavede til indvielsen??

Kan kun sige at det blev så godt! - og at tilgivelse frem for tilladelse denne gang virkede usandsynlig godt! Manden har allerede sagt, at han glæder sig til mine små eksperimenter! (Og det er STORT!)

fredag den 14. juni 2013

Ovnstegt hel kylling krydret med urtesmør

Herhjemme er vi lidt glade for kylling... - og jeg synes det er lidt luksus at arbejde med en hel kylling! Så da Mr. X udtalte, at han da egentlig godt kunne tænke sig sådan en hel kylling slog jeg til! Jeg fik købt en hel kylling og så faldt jeg over Italienske Urter-smøret fra Arla/Kærgården - og så fik jeg en ide! Jeg har arbejdet lidt med at gøre skindet mere sprødt og give kødet mere smag, ved at placer det mellem kød og skind - og jeg synes faktisk at det er super let! Så jeg tænkte: Jeg kunne købe smør og så købe lidt krydderier og hvidløg, blande det sammen og ind... Eller... Jeg kunne prøve at bruge det smør! Jeg valgte den sidste mulighed ;) - og det var vi egentlig ret tilfreds med!

Kyllingen blev super saftig, skindet rigtig sprødt og det er ikke sidste gang! (at jeg så synes det var sindssygt svær at finde ud af hvilken kylling man skulle vælge... Det er så noget andet!)

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 2 pk. smør
  • Lidt olie
  • Lidt salt
  • Vand til fadet

Vejledning

  1. Vask kyllingen og tør den.
  2. Hæld smøret op i en engangssprøjtepose
  3. Brug hænderne til at få skindet fra kyllingen uden at prikke hul! (Se her hvordan Klidmoster gør det)
  4. Fordel smøret med sprøjteposen over hele kyllingen - både ben, vinger, bryst og ryg!
  5. Bind benene sammen og evt. skindet med... (Ja, min måde er lidt alternativ, men det virkede!!)
  6. Læg den på brystet i et fad, hæld lidt olie og salt over og hæld vand i fadet, så det står 1 cm op.
  7. Steg den i ovnen ved 200 grader i 30 minutter
  8. Vend kyllingen om, så brystet er op ad og drys evt. lidt salt over.
  9. Steg den i 30 minutter - ca. og tag den ud
  10. Lad den hvile lidt, mens alt andet bliver klar.

Det færdige resultat


Et stykke færdig kylling fra oven!


Et stykke færdig kylling fra siderne!


Aftenens tallerken: Et stykke kyllingelår, kogte kartofler, tzaziki, fyldte champignon og tomatsalat!
Det var guld værd og smagte helt fantastisk!

Som sagt: En hel kylling er bare helt igennem luksus!

onsdag den 12. juni 2013

Mormormad: Blomkål i hvid sovs og med bacon

Det her er faktisk ikke mormor-mad... Det er faktisk oldemor-mad... Mr. X´s mormors opskrift... Så Sputnikkens Oldemor! I følge dem der nåede at opleve hende var hun fantastisk til at lave mad og ikke mindst til at lave fantastisk mad ud af ingenting!
Har vi så fået opskriften mange gange? Nej... Det må jeg erkende... Han fortalte nemlig først om den for et par år siden - efter Sputnikken blev født - og så måtte jeg jo forbi min dejlige svigermor! Hun fortalte mig, hvordan det blev lavet - og ja, der er ikke mange mål på, men det er fordi det bliver lavet som i de gode gamle dage... Men alle jer derude: PRØV DET! Det er nem, simpelt og ligetil! - og så er der faktisk alt for meget i den opskrift... Men... Det ser bare bedst ud, når den bliver dækket sådan til... Eller... Ellers bliver den bare ikke godkendt af Mr. X ;)

Forresten... Så serveres den med kogte kartofler!

Ingredienser

  • 1 stk. Blomkål
  • Letsaltet vand
  • 2 pakker bacon i tern
  • 2 spsk. smør
  • Mel
  • Mælk
  • Salt og peber til at smage til med

Vejledning

  1. Vask dit blomkål og sænk det ned med hovedet først i en gryde med letsaltet vand.
  2. Kog blomkålet til det er nok, tøm vandet vandet over i en skål og placer blomkålet midt i et fad
  3. Steg bacon i den tomme gryde
  4. Hæld det stegte bacon i en skål eller andet.
  5. Smelt smøret i gryden, hæld 4 spsk. mel i og rør rigtig godt rundt
  6. Tilsæt stille mælk og rør godt rundt.
  7. Tilsæt evt. mere mælk og mel - husk at lade det koge op hver gang og at du gerne skulle ende med ca. 1 l. sovs... I alt fald meget og tyk!
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Hæld sovsen over dit blomkål
  10. Hæld bacon over sovsen

Det færdige resultat


Hm... Jeg synes altså at det ser meget bedre ud i virkeligheden!
Men ligegyldigt hvad...
Så smager det fantastisk, så jeg siger tak for opskriften!
Mr. X? Han er super glad og dejlig nostalgisk!

mandag den 10. juni 2013

Fyldte champignon

Den anden dag viste jeg et billede af aftenens aftensmad - og der havde jeg for første gang lavet  fyldte champignon. Det er noget som Mr. X (prøver det lige af) har efterspurgt i meget lang tid. Så... Nu skulle det da prøves... Men... Alle opskrifter jeg fandt havde ost på toppen... - og ost er det ENESTE som Mr. X ikke kan lide... - og jeg mener virkelig DET ENESTE! Så jeg måtte igang med at tænke... Der var pesto på tilbud, så derfor købte jeg tomatpesto fra Spize til kyllingerne og så skete det! Jeg fik en skør ide! Jeg vil da prøve den Peberfrugt/Valnød-pesto  (også fra Spize) som stod ved siden af! - så måtte vi bare undvære det oven på!

Da jeg så stod derhjemme og pakkede kyllingerne ind i bacon var der lidt bacon over... - og så kom ideen! Jeg skulle da prøve med lidt bacon på toppen! - og ved I hvad? Det var et hit ved både Sputnikken og Mr. X! - og jeg var også ret vild med det! Så det er ikke sidste gang, at det blev lavet!

Ingredienser

  • 8 pæne champignon
  • 8 tsk. peberfrugt/valnød-pesto
  • 2 baconskiver

Vejledning

  1. Bræk stilken væk på dine champignon
  2. Vask og tør dine champignonhatte
  3. Hæld 1 tsk. pesto i hver hat (alt efter smag)
  4. Klip lidt bacon i skiver og hæld det oven på.
  5. Bag i ovnen i 15 minutter ved 200 grader

Det færdige resultat


Før de kom i ovnen...


- og ja, det er et dårligt billede... Men det her er fra bagefter... - og det smagte SÅ LÆKKERT!

lørdag den 8. juni 2013

Glæden ved: Nye løbesko!

Nu handler den her blog jo mest om mad! Det kan man vist godt sige... ;) Men for at jeg kan skrive lige den blog jeg ønsker at lave og for at jeg kan gøre mig fortjent til jeres tid, må bloggen også vise mere. Det sker bl.a. når jeg skriver lidt om mit liv, min fantastiske Sputnik, min skønne mand (leder stadig efter et rigtig godt navn dertil - overvejer Hr. X?) og når jeg skriver om mine dejlige bøger. Jeg har dog ikke skrevet meget om det med motion og træning - af en god årsag... Jeg er nemlig ikke særlig god til at holde fast i det der med træning! Jeg vil virkelig gerne, men synes bare altid, at jeg finder på nogle gode/dårlige undskyldninger. Nogle er virkelig gode - min tid med min søn er vigtigere end min træning, men derfor burde man jo stadig... osv... Men nu skal der altså styr på det igen! Jeg skal ud og løbe - og efter en venindes polterabend fik jeg altså lidt af en øjenåbner! Der brugte jeg nemlig mine udetræningssko til en af aktiviteterne - og jeg var i chok! De var så meget lettere og meget mere behagelige end mine indendørs... Så jeg endte med at kigge lidt rundt efter nogle nye! - og kære læsere... TRÆNINGSSKO ER DA GODT NOK SINDSSYGT DYRE!?!

Jeg endte med at gå i den lokale sportsforretning og jeg siger jer... Han var ved at falde bagover, da mit svar på hans "Hvor gamle er dem, som du bruger nu?"-spørgsmål var "Omkring 10 år!". Efter en lille snak osv. kom han frem til, at der var ingen grund til at jeg skulle have et par sko til 1500, når mit mål lige nu er at løbe 5 km på 30 min. 3 gange i ugen! - Øhm... Delmålet er lige nu et løbe 3 km på 30 minutter, så der er lang vej endnu - men målet er 5 km  på 30 min. 3 gange i ugen! (men lige nu skal jeg lige op på 3 gange i ugen og øh... 3 km på 30 minutter...)

Mine nye indendørstræningssko?
 
Er de ikke bare super fed? - OG (!) der er så dejlige at have på!
Glæder mig helt vild til at komme ud at løbe i dem!

torsdag den 6. juni 2013

Kylling med tomatpesto og baconsvøb midt i en lidt underlig tid!

Det er en lidt underlig tid - sådan kan det vist bedst beskrives... Jeg er jo i løntilskud og lige om lidt er skoleåret forbi og det betyder at jeg skal sige farvel til mit løntilskuds-job og derved en MASSE skønne mennesker; kollegaer og elever! Det har været et fantastisk år og jeg har lært super meget! Både godt og skidt! Jeg ville ønske at jeg kunne blive, men sådan er økonomien bare ikke på de danske folkeskoler... Desværre! Det har været hårdt og jeg er træt - jeg mangler at få lov til at have min egen klasse og undervise selv, helt alene, bare mig... Men det skal nok komme - alt andet er bare ikke til at holde ud!

Nå, men i en travl hverdag - som vi jo har - er det bare rigtigt vigtigt, at det at lave aftensmad kan gå stærkt - eller i alt faldt bestå af minimumsarbejde... Men derfor skal det stadig smage godt! Hvis kylling bliver lavet rigtigt smager det FANTASTISK... og bacon - sprødt og lækkert bacon... Det er da også bare super lækkert... Så de to ingredienser sammen... Det er Win-Win ;) Jeg eksperimenterer så lidt med fyldet i sådan en kylling med baconsvøb. I har allerede set min tomatpure/sennep-version - og den smagte lækkert! Jeg fik dog øje på noget tomat-pesto, som var på tilbud og så blev jeg da bare nødt til at prøve det med Kylling/bacon-kombinationen! Det bliver bare ikke meget lettere og helt ærligt... Det smagte fantastisk og er allerede blevet ønsket igen!

- og det her... Det er nemt!

Ingredienser

  • 3 stk. kyllingebryst
  • 3 tsk. tomatpesto
  • 6 stk. baconskiver

Vejledning

  1. Læg 2 skiver bacon på kryds
  2. Placer 1 kyllingebryst på krydset
  3. Smør 1 tsk. tomatpesto over den side på kyllingebrystet, som vender op mod dig.
  4. Sno baconskiverne rundt om kyllingen, så den er pænt pakket ind.
  5. Gør det ved alle tre
  6. Placer på fad og steg i ovnen ved 200 grader i ca. 45-60 minutter - hold øje med dit bacon, det viser bedst hvornår kyllingen er klar.

Det færdige resultat

 
Et stykke færdigt kyllingebryst med tomatpesto og svøbt i bacon.
Lidt lækkert, ik? Eller som Sputnikken siger: MAMMAM!
 
 
Aftenens tallerken: Kylling med tomatpesto og svøbt i bacon, kogte kartofler, fyldte champignon (opskrift kommer senere) og græsk dressing fra Knorr lavet på Änglamark Thise cremefraice fra Thise Mejeri - og det var lige hvad vi trængte til!
 

tirsdag den 4. juni 2013

Chokoladepandekager - "rester" bliver til dessert

Jeg elsker pandekager! Sputnikken elsker pandekager! Manden elsker pandekager! Alt i alt: Familien elsker pandekager! Når jeg alligevel står og laver mad i køkkenet sker det, at jeg får lyst til lige at lave lidt pandekager. Som lidt dessert - og det er jo super nemt!

Denne gang havde jeg en rest mel, en rest mælk, 2 nye æg OG omkring 100 g lys chokolade fra da jeg lavede de skønne chokoladedyppede jordbær! - så jeg skulle da lige prøve en omgang chokoladepandekager!

Ingredienser

  • 2 dl mel
  • 4 dl mælk
  • 2 large æg
  • 2 knivspids salt
  • Omkring 100 g. lys chokolade
  • 1 spsk. smør

Vejledning

  1. Rør mælk og mel sammen til en jævning
  2. Hæld æg og salt i jævningen og rør godt
  3. Smelt chokoladen og rør den i dejen
  4. Smelt smøret på den pande der skal bruges og hæld smøret i dejen.
  5. Rør dejen godt
  6. Tag tilpas dej i pande og sørg for at fordel det godt (jeg bruger en kande... Det er enkelt, nemt og gør at resten kan ryddes op og vaskes af = overskueligt køkken!)
  7. Hold øje med pandekagen på panden og vend når den er klar.
  8. Tag pandekagen af og drys lidt sukker over

Det færdige resultat

 
Det er ikke lige det bedste billede, men ja... Det allervigtigste er jo smagen ;)
Sputnikken så ret tilfreds ud, da han spiste pandekagerne!
Farmand var da tilfreds nok, men han kan nu bedst lide dem på den gammeldaws måde...
 - og det er jo også fair nok! ;)
Men en super måde at bruge resterne på!
 
 

søndag den 2. juni 2013

Kylling med lidt tomatpure/sennep-fyld og svøbt i bacon

Herhjemme er vi ret glade for kylling... Der er så uendelig mange muligheder - bare med sådan et helt simpelt kyllingebryst! Samtidig er det ofte super nemt, hurtigt og helt ligetil!

Lige nu eksperimenterer jeg lidt med fyld og svøb - denne gang med tomatpure og sennep! Det blev altså ret godt! Meget lidt arbejde og super godt til nogle små hyggelige kartofler, bearnaisesovs og så en nem lille salat!

Ingredienser

  • 3 stk. kyllingbryst
  • 2 tsk. tomatpure
  • 2 tsk. sennep
  • 1 pk. bacon i strimler

Vejledning

  1. Skær et lille hul i brystet.
  2. Bland sennep og tomatpure sammen.
  3. Læg 2-3 skiver ud på et bræt og placer kyllingen midt på.
  4. Fordel fyldet i hullerne i kyllingerne
  5. Sno bacon rundt om kyllingerne
  6. Steg i ovnen ved 200 grader i ca. 45 - 60 minutter - det er egentlig nemmest at se, at de er færdige på baconstrimlerne ;)

Det færdige resultat


Come on...! Det er da en lækker lille sag! - og det bliver ikke meget nemmere!
 
 
 
Aftenens tallerken + salat ved siden af: Kylling med lidt tomatpure/sennep-fyld svøbt i bacon, bearnaisesovs og ovnbagt hjemmelavede kartofler.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...