lørdag den 30. marts 2013

Simrelasagne

Er der noget som jeg elsker, så er det min projekter! Jeg elsker at få en ide, undersøge, overveje, eksperimentere og udføre! Varetegnet ved mine projekter er, at fra jeg får ideen til den bliver udført går der længe - og jeg mener her, at der kan går rigtig længe!

En anden ting er, at de ideer nogle gange tager udgangspunkt i en længsel! Eksempel en længsel efter en karamelcreme, fordi det lyder så lækkert og det er lidt hyggeligt at lave selv! Det kan også være sådan noget med, at man længes efter at finde en opskrift, så man med lidt bedre samvittighed kan spise noget bestemt - eksempel morgenmüsli, som jo er så hurtigt og nemt - meget billigere - at lave selv, at det faktisk næsten er dumt andet! Men... Nogle gange længes man simpelthen bare efter noget man holder af skal lykkes - sådan rigtig lykkes! For eksempel lasagne!

Herhjemme har vi lidt af en lasagnehistorie... Ja... Det lyder godt nok skørt - men det har vi! Jeg er egentlig vokset op med Knorrs lasagne og intet ondt ord om den! Det er hurtig og smager fint - og så er den så nem, at jeg første gange lavede den selv da jeg var under 10 år... Det har altså også sin charme, synes jeg - men nu elsker jeg også at lave mad og elsker at have Sputnikken med i køkkenet! Nå, men så flyttede manden og jeg jo sammen, og lasagne blev der selvfølgelig også lavet! Men jeg bor altså sammen med en traditionalist! Det betyder, at når jeg "kom" til at hælde lidt hakket tomat eller gulerødder eller hvad jeg nu kunne finde på i Knorrs Lasagne... Ja, så blev det ikke modtaget godt - faktisk blev det modtaget meget skidt :( Nå, men jeg lavede også lasagne fra bunden... Men uden nogen opskrift eller retningslinjer og... ja... smagen var der bare ikke helt... Altså bevares - det kunne spises, men... ikke lige det jeg ønskede! Vi har også haft nogle mere eller mindre komiske situationer med lasagne - og nej, jeg har altså ikke stået for dem alle! Men vi har både haft besøg af en tomat/spinat-lasagne (fordi det skulle være sundt, og nej, det hverken så eller smagte godt), risengrødlasagne (Hvad det er? Jo... Det er en lasagne der smager af risengrød - og nej, jeg aner ikke hvordan han fik den til det!) og mange mange flere!

Men nu skulle det være... Jeg har længe længtes efter en god lasagne og meget gerne en af de der rigtig simre nogen! En da kom jeg så forbi den skønne Valdemarsro - har du ikke været fordi, så gør dig den tjeneste og giv dig selv tid til det! Den blog kan bare noget! Hun havde følgende opskrift på sådan en lasagne - og den blev mit udgangspunkt i en rigtig simrelasagne! - og ja, fra jeg fandt den gik der vist 2 måneder før jeg fik den lavet! Men nu er den lavet og den var god! - Husk at sætte god tid af. Jeg gik i gang kl. 9 og satte den i ovnen kl. 17 - og vi spiste kl. 18.


Ingredienser - 4-6 personer (vi havde til 2 gange aftensmad!)
  • 2 spsk olie (til at sautere løg og brune kød)
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 4 store gulerødder (eller 5-6 normale)
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 ds. tomatpure (ikke dem på flaske - men de der dåser, som ikke har ændret sig siden vi var små)
  • 2 ds. hakket tomat
  • 4 dl. vand
  • 2 dl. rødvin (hvis vi har en rødvinsrest fryser jeg dem ned, og så er det jo bare at tage sådan et bæger op!)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. oregano
  • ½ pakke lasagneplader (jeg fik 3 lag - men det er jo afhængig af fad osv.)
  • 1 pk. mornaysovs (ja, den er købt - herhjemme spiser manden jo nemlig ikke ost...)
Vejledning
  1. Hak løg og hvidløg i tern, riv resten af grøntsagerne (ikke dem på dåse ;))
  2. Hæld olie i en høj gryde og når det er varmt sauteres løg og hvidløg i gryden.
  3. Hæld kødet i gryden og brun det rigtig godt - husk at det giver smag, så hvis det ikke er brunet nok mister man en masse smag!
  4. Tilsæt de friske grøntsager - du kan sagtens bruge andre slags oven i! (jeg skal helt sikkert prøve med snackpeber!) og rør godt rundt, så det hele blandes ind i hinanden (du skulle gerne have et skønt farveorgie lige nu!)
  5. Tilsæt tomatpure og lad det brænde af i bunden - ellers får du en lidt bitter smag - og rør det godt ind i grøntsagerne.
  6. Hæld de hakkede tomater i og rør godt rundt.
  7. Lad det koge op og sæt det derefter på simretemperatur - altså at det bobler stille.
  8. Efter ca. 10 minutter tilsættes vand og vin og rør godt rundt. (jeg synes ventetiden gør noget ved smagen!)
  9. Efter en times tid tilsættes krydderierne - jeg glemte egentlig krydderierne i første omgang, men synes bare det gav et eller andet, at det andet fik lov til at simre.
  10. Kig til det engang imellem og tilsæt evt. lidt væske, hvis det virker tør. Jeg havde ikke behov for at tilsætte noget!
  11. 1-1½ time før du vil spise samles lasagnen, jeg gør således: Mornaysovs i bunden, kødsovs, lasagneplader, kødsovs, lasagneplader, kødsovs, lasagneplader, kødsovs og mornaysovs (altså kun mornaysovs nederst og øverst.)
  12. Lad den falde lidt til (jeg lod den stå i 30 minutter - men det er jo frivilligt)
  13. Bag (det er vel egentlig at bage?) den i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
  14. Tag den ud og lade den stå i mindst 5 minutter før I sætter tænderne i den - jeg ved ikke hvorfor, men jeg mener det er noget med at den sætter sig bedst på den måde, og det smager bare bedre ;)

Det færdige resultat

Helt seriøs - jeg synes det ser lækker ud! - og det smagte bare super godt! Jeg synes virkelig, at det var en oplevelse at lave den her - ikke kun fordi at det er første simrelasagne nogensinde, men fordi det her virkelig var kvalitetstid mellem mor og Sputnik! Vi gik igang lige efter morgenmad og sammen fik vi gjort alt klart - dvs. han var med til at rive grøntsagerne og finde tingene frem (han elsker at lege med dåser, så da jeg sagde "Så skal vi have tomatpure - det er den lille dåse" kom han løbende med den!). Han hjalp med at hælde i og røre rundt - og ja, det var bare super fedt og han var så stolt!

Jeg glæder mig til næste gang den her skal laves - det er ikke lige hverdagsmad, da den tager en krig at lave, men den er ventetiden værd! Herhjemme blev den godkendt af både Sputnik og far!

fredag den 29. marts 2013

Skønne horn med jordbær

Nu hører jeg jo lidt til typen, som tænker, at man ikke skal smide noget ud - og med det i mende... Ja... Så er det forklaringen på, hvorfor jeg en hyggedag endte med at lave disse skønne horn! Jeg havde nemlig 30 gram frisk gær tilbage og de skulle da bruges! Samtidig var Sputnikken og manden kørt afsted til farfar og oldefar (og som en bonus var onkel der også), så mor fik rigtig alenehyggetid! Så dejligt!

Nå, men jeg bestemte mig for, at der skulle bages og at det skulle smage af sommer! Det kan godt vejret ikke er enig og det kan også godt være, at den prøver at bevise det ved at sende sne, blæst og kulde, men i mit hovede måtte (vinter + sommer)/2 = forår! - og lad mig sige det sådan: Det gav 16 horn - og inden sengetid var der kun 5 tilbage! Så den var vist godkendt! *MUMS*!

Ingredienser - 16 stykker

Gærdejen
  • 30 g frisk gær
  • 3 dl mælk
  • 500 g mel
  • 100 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
Jordbærremoncen
  • 75 g. smør
  • 75 g. sukker
  • 2 tsk. frysetørret jordbærpulver
Vejledningen
  1. Lun mælken til håndtemperatur (hvis det bliver for varm skal det køles!) og rør smulret gær i mælken.
  2. Bland mel, smør, salt og sukker sammen - ikke meget, bare lidt, så sukker og salt bliver godt fordelt.
  3. Hæld væsken i melblandingen og ælt godt. Jeg lader Kenwooden ælte i 5-10 minutter, så dejen er rigtig dejlig at røre ved - ensartet og lidt klistreret, men så lidt at det ikke rigtig klistrer alligevel.
  4. Brug ælte-øvelsen til at ælte ekstra godt - det giver en fantastisk luftig bolle!
  5. Lad den hæve tildækket et lunt sted til dobbeltstørrelse - nok omkring 30 minutter.
  6. Rør remoncen sammen - alle ingredienser i en skål og rør ind til den er ensartet!
  7. Del dejen i 4 stykker.
  8. Rul hver dejklump ud (ikke for tynd - omkring 4-5 mm)
  9. Del hvert stykke i 4, så en giver 4 trekanter og du alt i alt har 16 stykker. Jeg deler dem ved et simpelt kryds - så ret nemt!
  10. Fordel remoncen i en aflang klump på hver stykke. (altså ikke smøre ud)
  11. Læg de to hjørner nærmest klumpen ind over, så enderne er lukket, og rul fra den brede ende (der hvor de er samlet) og ned mod den spidse ende.
  12. Læg hornen på pladen, så de ligger på flappen - på den måde ruller de ikke op!
  13. Lad dem hæve lunt og tildækket i 20 minutter.
  14. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader og i ca. 15 minutter.
Det færdige resultat

De smagte super godt og det er ikke sidste gang, at de bliver bagt! Sputnikken var helt vild med dem, og jeg elsker at han får en masse forskellige smage! Manden var især vild med den luftige dej - det er store ord herhjemme!

tirsdag den 26. marts 2013

Marcipansnurrer med hindbær

Så er det vist efterhånden ret officielt... Vi (lærerne) bliver lockoutet... Hvor føles det bare slet ikke godt... Faktisk føles det hamrende uretfærdigt! Tænk lige at blive frataget min ret til at arbejde af min arbejdsgiver (vil lige være fair og sige, at mine nærmeste ledere og kommune altså opfører sig super fint og der absolut ikke er noget negativt at sige om dem!). Tænk at få smidt i hovedet hele tiden af regeringen og KL at man er doven og uengageret - at man lyver, laver myter... Ja... Så er det faktisk super hårdt at skulle på arbejde - men man gør det, fordi man elsker at undervise og man elsker sine elever...! Puha - nå, jeg lover at jeg nok skal holde vores lockout så vidt muligt væk fra bloggen (ud over måske små... udbrud ;))

Nå, men med hele den konflikt og hetz, som har været rettet mod os, tænkte jeg at mine kollegaer havde fortjent lidt forkælelse! Så til den sædvanlige torsdagsmødedag havde jeg bagt Marcipansnurrer med vanilje, Marcipansnurrer med kanel (som jeg ikke rigtig brød mig om - så dem slipper I for!) og de her underskønne, helt fantastiske Marcipansnurrer med hindbær! Jeg kan helt ærligt sige, at jeg har fundet min favorit! Nøj, hvor er de bare gode! Søde, skønne, bløde og så giver hindbærsmagen bare lidt syre og friskhed! De skal helt sikkert bages igen - og ja, jeg elsker den lyserøde farve!


Ingredienser
Gærdejen
  • 35 g gær
  • 4 dl. sødmælk (Jeg tror altså også man kan bruge en anden slags mælk)
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 750 g mel (Plus/minus lidt)
Remoncen
  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 2 spsk frysetørret hindbær (små stykker)
  • 1 tsk frysetørret hindbærpulver
  • 1 tsk Naturlig hindbær ekstrakt fra Dr. Oetker (kan simpelthen ikke finde et link på selve produktet)

Vejledning
  1. Hæld smør og mælk i en gryde og varm det op, så smøret smelter.
  2. Køl mælkeblandingen ned så den er lunken.
  3. Smulder gæret i en (Kenwood-)skål og hæld den lunkne mælkeblanding i - rør godt rundt, så gæret opløses.
  4. Rør æg og sukkeret i mælkeblandingen.
  5. Tilsæt stille og rolig melet i mælkeblandingen - jeg brugte ca. 750 g.
  6. Ælt dejen godt til den er blød og lind. Den er forresten skøn at arbejde med!
  7. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
  8. Rør/ælt imellem tiden remoncen sammen: Marcipan i små klumper, sukker, blødt smør, frysetørret hindbær, frysetørret hindbærpulver og hindbær ekstrakt samles i en skål og arbejdes godt ind i hinanden.
  9. Rul dejen ud i 50x60 cm med en højde på 0,5 cm.
  10. Smør remoncen ud på halvdelen af dejen - altså 25x60 cm.
  11. Bøj dejen på midten, så den del uden remoncen kommer over den del med remoncen.
  12. Del dejen i 16 dele - jeg deler på midten (2), på hver af deres midte (4), på hver af deres midte (8) og til sidst på hver af deres midter (16). Hvert stykke bliver ca. 3,75 cm bredt og 25 cm langt.
  13. Skær hvert stykke op i midten og op til 2-3 cm fra toppen.
  14. Sno de to stykker ind i hinanden (startende ved toppen)
  15. Lav en "knude" på den snoede dej! - er du i tvivl om hvordan punkt 12-15 laves, så tjek Louises opskrift ud - hun har den sejeste metodevisning jeg har set!
  16. Lad dem hæve på pladen i 45 timer
  17. Bag dem i ovnen i 15 minutter ved 200 grader!

Det færdige resultat


Den smager simpelthen himmelsk - manden er lige så vild med den som jeg er! De er måske ikke lige frem hurtige at lave, men det er absolut ventetiden værd og de bliver kønnere efterhånden som rutinen rammer en!

lørdag den 16. marts 2013

Marcipansnurrer med vanilje!

Den anden dag sad jeg og tjekkede min blog-læseliste og her kom jeg forbi MissMuffins blog. Det er en blog jeg opdagede for noget tid siden og hun er altså bare super dygtig! Det var egentlig billedet fra opskriften, som fangede mig... Et billede med den mest lækre bagværksting - jeg havde aldrig hørt om snurrer før - men nøj, den så lige ud som noget jeg skulle prøve! - og der var liiiiiiggggggggeeee 35 gram gær tilbage fra  pizzaen den anden dag...! (plus lidt!) Efter lidt tid endte jeg så på Louiogbearnaisen - hun havde den samme opskrift, bare med kanel... Og igen en mega lækker snurrer! Opskriften er jo ca. det samme, men alene det at de to havde to forskellige smagsvarianter viste mig, at så blev jeg da nødt til at prøve den opskrift! - og ja... Den allerførste variant skal da være med vanilje! Men så skal kanel også prøves... Så kan jeg forresten se, at Louise også har en mandel/chokolade-varint (lyder sindsyg lækker!)... Selv går jeg og tænker på en hindbærvariant! Måske lidt frysetørret og lidt pulver? Jeg tror det bliver lækkert!

En ting var jeg dog meget nervøs for! Nemlig: Hvordan i alverden man får lavet den smukke form! Jeg er altså lidt... ja.. en knold til det, så jeg forventede at det gik helt i galt... Nu kan jeg dog sige at de blev faktisk ret kønne... Dog slet ikke på niveau med de to blog-damers! Slet ikke i nærheden! Men de smager altså super godt - selvom de er lige lidt for store! Jeg har lavet dem ud fra hvad jeg havde i køkkenet og derfor er der et par afvigelser i forhold til MissMuffin!

Ingredienser
Gærdejen
  • 35 g gær
  • 4 dl. sødmælk (Jeg tror altså også man kan bruge en anden slags mælk)
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 750 g mel (Plus/minus lidt)
Remoncen
  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g blødt smør
  • 3 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk vaniljepulver (Ud over smagen giver det de mest fantastiske små prikker!)

Vejledning
  1. Hæld smør og mælk i en gryde og varm det op, så smøret smelter.
  2. Køl mælkeblandingen ned så den er lunken.
  3. Smulder gæret i en (Kenwood-)skål og hæld den lunkne mælkeblanding i - rør godt rundt, så gæret opløses.
  4. Rør æg og sukkeret i mælkeblandingen.
  5. Tilsæt stille og rolig melet i mælkeblandingen - jeg brugte ca. 750 g.
  6. Ælt dejen godt til den er blød og lind. Den er forresten skøn at arbejde med!
  7. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
  8. Rør/ælt imellem tiden remoncen sammen: Marcipan i små klumper, sukker, blødt smør, vaniljesukker og vaniljepulver samles i en skål og arbejdes godt ind i hinanden.
  9. Rul dejen ud i 50x60 cm med en højde på 0,5 cm.
  10. Smør remoncen ud på halvdelen af dejen - altså 25x60 cm.
  11. Bøj dejen på midten, så den del uden remoncen kommer over den del med remoncen.
  12. Del dejen i 16 dele - jeg deler på midten (2), på hver af deres midte (4), på hver af deres midte (8) og til sidst på hver af deres midter (16). Hvert stykke bliver ca. 3,75 cm bredt og 25 cm langt.
  13. Skær hvert stykke op i midten og op til 2-3 cm fra toppen.
  14. Sno de to stykker ind i hinanden (startende ved toppen)
  15. Lav en "knude" på den snoede dej! - er du i tvivl om hvordan punkt 12-15 laves, så tjek Louises opskrift ud - hun har den sejeste metodevisning jeg har set!
  16. Lad dem hæve på pladen i 45 timer
  17. Bag dem i ovnen i 15 minutter ved 200 grader!

Det færdige resultat
 
Her er den så - som sagt de to andres er så meget flottere! Men selvom de ikke er lige så smukke, så er de absolut tiden værd! Det smager super godt! Prøv dem!

torsdag den 14. marts 2013

Fantastisk hjemmelavet koldhævet pizza med skøn hjemmelavet tomatsovs og dejlig hjemmelavet creme fraiche dressing

Vi elsker pizza herhjemme - især er vi vild med den lokale pizzapushers pizzaer! Jeg siger jer: Det smager sindssyg godt! - mennnnn det er jo også hammerdyrt i længden og som I nok har fanget er jeg ret glad for at spare! Så hvad er svaret? Jo, det er da simpelt! Man bager dem selv! Det har jeg bare ikke rigtig gjort mig i... Jeg har faktisk en ret uheldig historie omkring lige præcis pizzabagning... Det eneste jeg vil sige til det er, at det kan godt være at man kan udskifte gær med bagepulver... Men det betyder ikke at man kan skifte den udskiftede bagepulver ud med natron - bare fordi man nogle steder kan skifte bagepulver ud med natron... Så alt i alt: Gær kan ikke skiftes ud med natron i pizzadej!

Nå, men så skete der det, at jeg bestemte mig for, at jeg SKAL lære at lave pizza fra bunden! Så jeg søgte lidt hist og pist og faldt over et par gode hjemmesider. Her i blandt fandt jeg denne hjemmeside! Den har en masse opskrifter, men vigtigst af alt har den opskriften på en god pizzadej, en god tomatsovs og en god creme fraiche-dressing! Eller de så rigtig gode - og nu efter jeg har tilpasset og afprøvet dem, kan jeg kun sige at det er så lækker en dej, så smagfuld en tomatsovs og en virkelig fin dressing! Jeg har ændret lidt i det og tilpasset den vores familie og jeg kan kun sige, at det var en kæmpe succes!  - så mor her ikke bare glad - mor er super glad!

Hjemmelavet koldhævet pizzadej - 2 pizzaer (der var nok til 3 personer første aften og rester til et halvt måltid dagen efter eller frokost!)

Ingredienser
  • 10 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 4 spsk olie
  • 40 g smør
  • 2 tsk salt
  • 400 g mel
Vejledning
  1. Opløs gæret i vandet
  2. Hæld mel, salt og smør i en skål.
  3. Hæld olie i vandet og tilsæt derefter melblandingen i vandet
  4. Ælt dejen rigtig godt - jeg bruger først Kenwooden og derefter bruger jeg ælte-øvelsen til at ælte dejen godt!
  5. Lad den stå og hæve ved stuetemperatur i et par timer.
  6. Dæk den til med wrap og stil den et koldt sted i mindst 18 timer - min fik 24 timer og den var super god!. Nogle bruger køleskabet (vi snakker altså max 5 grader) vi bruger bare et bestemt sted i køkkenet... Ja så koldt er der det sted!
  7. 30 minutter før brug tages dejen ud til stuetemperatur.
  8. Tænd ovnen - jeg har den på 300 grader, og det tager altså tid, i alt fald for min ovn, at nå den temperatur...!
  9. Del dejen i to og rul dem ud direkte på en ren bageplade - når først grebet er der, tager det super kort tid og er super nemt!
  10. Læg tomatsovs, fyld og ost samt evt. oregano på.
  11. 7-9 minutter ind i den voldsomt varme ovn ved 300 grader (eller hvad max er - min kan gå lidt længere, men jeg har det bedst med 300 grader - spørg mig ikke hvorfor, for jeg aner det ikke) og hold undervejs øje med pizzaen!
  12. Tag den ud og af pladen, skær den ud - hæld evt. dressing og salat på (Jeg elsker det!) SPIS!

Tomatsovs - så nem!

Ingredienser
  • 1 ds. hakket tomat (eller hvis du har en masse ekstra tomater liggende)
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk oregano.
Vejledning
  1. Skær bund af hvidløget og pil "skindet" af den
  2. Hæld alle ingredienser (tomat først) ned i blenderen og blend til den har sådan en lidt ensartet sovs!
  3. Fordel på pizzaerne (så bliver det da ikke meget nemmere... Tog vist max 5 minutter!)
 Creme Fraiche-dressing - laves dagen før, for så er den først rigtig rigtig god!

Ingredienser
  • 1 dl. mayonnaise
  • 1½ dl creme fraiche
  • 1 tsk salt (efter smag)
  • 1 drys peber (efter smag)
  • 1 tsk sukker (efter smag)
  • 1 spsk citronsaft (efter smag)
  • ½-1 håndfuld frisk hakket purløg

Vejledning
  1. Bland alle ingredienser sammen.
  2. Hæld i noget der kan lukkes ordentligt, og lade dressingen tage smag til næste dag - hvor den så bruges på pizzaen! (den er altså arbejdet værd!)
Det færdige resultat!



Den smagte super godt! Altså virkelig super godt! Det var så nemt på dagen - og  havde et par børn til at hjælpe med at hælde fyld på... Alle var vilde med den og det er absolut ikke sidste gang at den pizza blev lavet!

mandag den 11. marts 2013

Lækker pastaret, når man enten ikke har tid eller overskud til det store - eller bare lyst til noget nemt og hurtigt

Lad os nu bare sige det som det er: Jeg er dybt præget af hele den skoledebat, som kører lige nu! Jeg er uddannet lærer og arbejdet lige nu i løntilskud (ville elske at have en fast stilling, men sådan er det nu engang med krisen - og så synes jeg forresten lidt, at det viser mit engagement, at jeg arbejder for meget mindre end de fastansatte - men stadig fuldtid..!). Jeg føler virkelig, at jeg er nødt til at kæmpe for det jeg tror på - og det jeg tror på er at god velforberedt kvalitetsundervisning giver eleverne så meget mere læring end uforberedt kvantitetsundervisning! Ja... Jeg kunne skrive meget mere om det - men... Det vil jeg ikke - i alt fald ikke lige nu! Min blog er nemlig også mit frirum - og ja... Jeg er præget af det og ja, jeg synes det er en rigtig hård tid vi går igennem og ja... Jeg føler, at vi bliver svinet til... Og det gør rigtig ondt!

Nå... Men hvorfor fortæller jeg det så? Jo, det gør jeg, fordi at det netop er grunden til at mit overskud ikke er hvad det normalt er! - og derfor fandt jeg denne ret frem! Selve basisretten fik jeg igennem min mødregruppe og så har jeg leget lidt med den siden da. Den smager super godt og hvor er den bare nem! Manden kan ikke lide ost (altså virkelig ikke - vi snakker grøn i hovedet, når han forsøger!), men så er det så nemt - for han elsker pasta med ketchup - hvilket jeg synes er usandsynlig kedelig... Altså det fik vi ikke engang da vi studerede! Men det er bare endnu en grund til at den er så genial, den her ret! For når pastaen er kogt, tager man bare det fra til manden, som han plejer at spise - og når retten serveres er pastaen stadig varm! Så hurtig er den at lave! Manden er glad, mor er glad - og Sputnikken? Han elsker den!

Ingredienser
  • ½ ps. pasta - jeg bruger sløjferne! (Jeg koger en hel pose og tager halvdelen fra til manden)
  • Vand
  • 1 pk. bacon (i tern)
  • ½ pk. Philidelphia hvidløg og urter (ikke light)
  • 2 hele røde peberfrugter
Vejledning
  1. Kog pastaen til den er nok.
  2. Hæld den færdige pasta over i en dørslag/en si
  3. Steg bacon (uden fedt) (fortsæt videre til nr. 4)
  4. Hæld osten i den meget varme pasta og rør godt rundt
  5. Tilsæt peberfrugten (eller grøntsagerne) og rør godt rundt
  6. Hæld pastablandingen i den færdige bacon og rør rigtig godt rundt
Så er den klar til at blive serveret! Det er da nemt! - og det smager så godt! (og så er der til madpakken x 2)

Det færdige resultat

 
Jeg undskylder meget de dårlige billeder! Jeg glemte fuldstændig at få taget billeder, så måtte lige hive skålen med resterne ud af køleskabet... Men igen... Prøv det! Elsker simpelthen den her ret!

lørdag den 9. marts 2013

Lækre basickarameller

Lige for tiden er jeg i en periode, hvor jeg synes, at det hele er lidt svært! Derfor forkæler jeg min dejlige familie - og jeg har i længe gået og syslet lidt med ideen om at jeg vil prøve at lave karameller! For engangs skyld har jeg ikke lavet nogen større ændringer - udover vanilje - , men jeg tænker at næste gang vil jeg enten dyppe dem i chokolade og drysse lidt frysetørret passionsfrugtspulver over eller hælde to spsk frysetørret hindbær i karamellen. Derfor  har jeg også valgt at kalde det for en basic-opskrift!


Ingredienser
  • 1 ds. sødet kondenseret mælk (400 g)
  • 120 g smør
  • 150 g rørsukker
  • 2 spsk honning
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk vaniljepulver
Vejledning
  1. Hæld alle ingrdienser i en gryde og rør rundt i gryden ved svag varme, indtil smøret er smeltet og rørsukkeret opløst. - vær tålmodig! Det tager en evighed plus 12 dage! (eller nærmere præcis tog det 30 minutter!)
  2. Sæt karamellen i kog og rør godt rundt. Det er vigtigt at du rører hele tiden så det ikke brænder på! Det skal få en mørkere brun farve - ikke mørkebrun, men lidt mørke end en lys chokolade har og lysere end brun farin.
  3. Efter 15 minutter, hvor det konstant bobler, er karamelmassen ved at være færdig og skal så vendes ud i et fad, der er dækket af bagepapir
  4. Sæt fadet i køleskabet i mindst 1 time.
  5. Skær karamellen ud i tern og rul dem ind i karamelpapir - man kan sikkert også lade være, men så tror jeg det klistrer sammen!
Det færdige resultat



Denne opskrift blev rigtig godt modtaget herhjemme! Sputnikken var helt vild med den og manden min fik spist en god del - faktisk syntes han at det var spild at pakke dem ind... Indtil han havde spist en god del af resterne (det der ikke blev så kønt skåret ud) og kom frem til, at man kan få for meget, så der derfor var en god pointe i at gemme nogle i indpakning til en anden dag. Men absolut værd at prøve! Saltet gør at det ikke bliver for sødt og vaniljen giver et lille pift. Jeg overvejer meget, om man skal prøve med mindre honning, da jeg synes det giver lidt for meget smag fra sig!

En ting er sikkert: Det er ikke sidste gang, at jeg har lavet karameller!

tirsdag den 5. marts 2013

Kakaocookies med tripelchokoladechunks - fordi nogle gange fortjener man at blive forkælet!

Nogle gange fortjener man virkelig at blive forkælet... - og i dag er en af de dage! Som I måske har fået med, har Sputnikken bøvlet rigtig meget med betændelse, i form af mellemørebetændelse og simpel betændelse i øret. Derfor besluttede ørelægen i mandags at i Sputnikken i dag skulle lægges i narkose og have dræn i øret! AV den gjorde ondt på mor! Det værste jeg indtil videre har prøvet i mit liv er uden tvivl at skulle lægge min søn i narkose - tusind tanker der flyver, og ja, det tager kun 5 minutter at lægge dræn i et sæt ører - men det føles som evighed! Evigheder, hvor man føler at man intet kan gøre for at være der for ens guld! Håber det er sidste gang, at mit barn skal lægges i narkose! *SNØFT*

Vi kom hjem og Sputnikken fik noget at spise (Læs: MEGET) - man må ikke spise noget fra 6 timer før og drikkelse stopper 2 timer før... Så han var godt sulten, og da han var ved at vågne op fra narkosen tyllede (ja, det gik stærkt!) han en hel drikkedunk saft... Men efter alt det kom han i seng og sov i 3-4 timer (ja det er lidt vildt) - det må have været narkosen der stadig virkede!

Efter alt det bestemte mor sig for, at far, mor og Sputnikken skulle forkæles - og hvorfor så ikke prøve at eksperimentere lidt med nogle kakaocookies! Jeg har længe haft lyst til sådan en småkage, men har endnu ikke set en opskrift, som jeg tænkte: DEN SKAL DET VÆRE! Så jeg endte med at lave min egen - baseret på opskrifter som denne fra Annas kage og denne fra fantastiske Mad med hjertet! - og jeg synes faktisk slet ikke at det blev så dumt! Sputnikken og manden min godkendte dem heldigvis ;) Jeg fik 32 cookies ud af opskriften!

Ingredienser
  • 1 æg
  • 150 g blødt smør
  • 180 g mel
  • 2 spsk kakao
  • 190 g brun farin
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g hvid chokolade
  • 75 g lys chokolade
  • 75 g mørk chokolade
  • 100 g mandler

Vejledning
  1. Bland mel, kakao, farin, bagepulver, salt og vaniljepulver i en skål og rør det godt sammen, så det giver en nærmest ensartig farve - jeg bruger kenwooden!
  2. Hak mandlerne og hak/skær chokoladen, så de får en ca. størrelse på 5 x5 mm. - det giver de der gode chunks!
  3. Hæld mandler og chokolade i den tørre blanding - eller bare i kenwooden, og lad det blive rørt rundt sammen, så mandler og chokolade er godt fordelt og har melblandingen rundt om sig.
  4. Hæld det bløde smør i og rør godt rundt - det tager lidt tid før at kenwooden først får det hevet fra hinanden, men det kommer!
  5. Tilsæt ægget når du synes at dejen begynder at hænge lidt sammen. Rør godt til dejen er ensformig - udover de store chunks!
  6. Brug en spiseske eller hænderne til at lave små kugler (behøver ikke at være helt runde - bare det er samlet lidt) og placer på pladen. Jeg havde 16 på hver - og der havde ikke været plads til flere, uden at de havde smeltet sammen!
  7. 10-12 minutter i ovnen ved 180 grader
  8. Lad dem køle lidt før der bliver smagt på dem - og så er de klar!
Det færdige resultat

 
Man må sige at den her opskrift ramte helt plet - selvom det var en sammensmeltning af flere og allerførste gang! Så er super glad for resultat og hvor er det bare dejligt at blive husket på, hvorfor cookies er så skønne at lave: De er nemme, hurtige og smager fantastiske! Kan kun anbefale at I prøver den!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...