torsdag den 10. oktober 2013

Fish and chips - måske ikke den sundest måde at fisk på, men i det mindste en måde at få fisk på!

Jeg er jo igang med at lære Hr. X og Sputnikken at spise fisk! - og det går over alt forventning! Indtil videre er det dog ikke lige den sundeste slags - men det er fisk! Bl.a. har de fået panerede rødspætter med kogte kartofler og persillesovs og ja, så ønskede Hr. X sig denne ret: Fish and Chips!
Første tanke var: Det skal han selvfølgelig have! - og så nr. 2: Er det virkeligt bare en normal panering og så friturestegt? Efter lidt søgen fandt jeg frem til bl.a. Gastromands Fish and Chips og Newyorkerbyheart. Så blev det pludselig lidt mere intessant! Panering har man jo lavet mange gange, men en rigtig dej? Uhhhh! Det skulle prøves! Men hvad skal man vælge? - og hvad i alverden er en beignetdej? Jeg ved ikke engang, hvordan i alverden det skal udtales!
Jeg sidestillede de to opskrifter og fandt frem til følgende:
  1. Der skal øl i (Hr. X blev rigtig glad!)
  2. Der skal æggehvider i (past. er måske ikke nødvendigt, men det bruger jeg!)
  3. Der skal salt i! (og mel...)
  4. og ingen anden alkohol! Kunne godt finde på det, men... Nu prøvede vi uden!
Min opskrift blev så følgende:

Ingredienser

  • 500 g. lys sej (billigere end torsk, men skulle være lige så godt!)
  • 1 tsk salt
  • 250 g mel
  • 2-3 spsk. smør
  • 2 dl øl
  • 2 dl lunken vand
  • 1 bæger past. æggehvider
Andet:
  • Salt
  • 1 l. rapsolie
  • ½ citron
  • Ovnbagte kartofler
  • - og gerne ærter, hvis man husker dem... (ja.. UPS!)

Vejledning

  1. Smelt smøret i en gryde
  2. Mel og salt piskes godt sammen.
  3. Rør det smeltede smør, øl og vand godt sammen
  4. Tilsæt stille og roligt væsken til melet og rør det sammen, til det bliver en ensartet masse.
  5. Stil det i køleskabet og lad det hvile i mindste 1 time (super, så kan det laves i god tid, og man kan hygge med Sputnikken - og så bare bruge 30 minutter max. bagefter!)
  6. Tør fisken af, skære den i ok-stykker og krydder med lidt salt - lad det ligger og trække!
  7. Tør en skål (god dag til Kenwood) af med lidt eddike og pisk æggehviderne helt stive.
  8. Vend æggehviderne i den kølige dej.
  9. Fordel fiskene i skålen og lad dem stå der i, indtil olien er klar.
  10. Varm olien op i en sauterpande (jeg ejer ikke en friture, så aner ikke hvordan du gør det, men sikkert noget i samme stil!) til olien er 180 grader.
  11. Fordel noget af fisken (fyldt med dej) i panden - her kunne det være fem stykker af gangen.
  12. Lad det blive lysebrunt og vend dem så.
  13. Efterhånden som de bliver færdige (lysebrune og lidt hårde/knasende i det) placeres de på noget køkkenrulle, hvor de får lidt salt og citronsaft over sig.

Det færdige resultat


Sådan ser det ud - det er da lækkert, hva?
- og jeg kan virkelig ikke få armene ned!!


Det var så lækkert!
Det er forresten mayonnaise til - og det var SÅÅÅ godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...