fredag den 13. september 2013

Tomatsalat - syltet udgave

Jep - vi har fået en masse tomater fra mine forældres drivhus... Så mange at vi ikke kunne spise dem og hvad gør man så? Jo, man sylter da et par stykker!

Jeg var egentlig ret spændt på om det kunne lade sig gøre... Men det kan det! - og det er så simpelt!

- og er det overhovedet at sylte? Tja, åbenbart! For i følge den Den store danske fra Gyldendal er syltning noget som bliver konserveret i enten eddike, vin, salt, sukker eller en blanding... Så denne tomatsalat er åbenbart en syltning!

Ingredienser

  • 4 tomater
  • 1 løg
  • Eddike
  • Salt og peber

Vejledning

  1. Skær tomaterne i skiver og hak løget i tern
  2. Bland det hele og hæld det i et glas
  3. Hæld eddike i, så der er væske over både tomater og løg.
  4. Krydder med lidt salt og peber.

Det færdige resultat

Det smager altså godt og hvor er det let i hverdagen! Bare lige hive glasset ud af køleskabet og server! Så det giver god samvittighed! Jeg tror forresten det kunne smage ekstra godt med lidt timian, basilikum eller oregano i glasset... Men det er manden lige lidt for traditionalistisk til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...