fredag den 17. maj 2013

Hjemmelavet chokoladeis - bare fordi!

  • Fordi is er godt!
  • Fordi hjemmelavet is er bedre!
  • Fordi det er lækkert med kold is, når det er forår!
  • Fordi det er skønt med kold is, når det er sommer, sol og varme!
  • Fordi det er istid!
  • Fordi jeg elsker at kunne lave lige den is man har lyst til!
  • Fordi is er en fantastisk ting at lave med Sputnikken!
  • Fordi is er så nemt at lave!
  • Fordi man kan lave is med alt muligt godt! Som CHOKOLADE!
  • Fordi is er luksus!

Ingredienser

  • 6 bæger past. æggeblommer eller 12 past. æggeblommer (eftersom det ikke skal varmes vil jeg altid bruge past.)
  • 70 g. rørsukker
  • evt. 1 tsk vaniljepulver
  • ½ l. fløde
  • 200 g. mørk chokolade
  • evt. lidt nugat eller andet (jeg havde en lille rest af nugat)

Vejledning

  1. Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle af! (Pas på at der ikke kommer vand i!)
  2. Rør fløden til flødeskum!
  3. Rør æg, sukker og vanilje til et tyk æggesnaps
  4. Rør den smeltede chokolade i æggesnapsen - de skal gøres hurtigt og det kan se lidt voldsomt ud, men blive ved til massen er ens!
  5. Hæld evt. fyld i nu.
  6. Hæld halvdelen af flødeskummet i æggesnapsen hurtigt, men forsigtigt.
  7. Når det er ensartet hældes resten af flødeskummet i og det hele vendes hurtigt til det er ensartet - pas på at du ikke slår luften ud af det!
  8. Hæld i den form det skal fryses i (evt. en kasse) og i boksen i mindst 18 timer! (altså den kan også spises efter 6 timer... Men er nu bedst dagen efter ;))

Det færdige resultat

 
Lækker hjemmelavet is - og jeg elsker at se den, når den er frosset ned!

 
4 kugler klar til at blive spist! - og det var lidt overraskende!
For den var meget mere fløjlsblød end jeg husker den!
- og manden fik stjerner i øjnene og så mildest talt lykkelig ud!
Findes der noget bedre end det?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...