onsdag den 28. november 2012

Fadkoteletter med låg på


Denne ret kommer helt bestemt ind under kategorien UPS – vi glemte at tage kød op!-middag. Vi anede ikke, hvad aftensmaden skulle stå på, så ud til fryseren med mor her, og der fandt jeg sørme så en pose med fadkoteletter og en pakke bacon – det måtte da kunne bruges, og det endte faktisk med at smage godt!

Ingredienser

-         4 fadkoteletter

-         1 stk. løg

-         1 pk. Bacon i tern

-         1 spsk. tomatpure

-         Op til 2,5 dl. Minimælk

-         En håndfuld cheddarost

-         4-5 tomater

Tilbehør:

-         Broccolisalat

o   1 stk. broccoli

o   1 håndfuld solsikkekerner

o   1 lille håndfuld tørrede tranebær

-         Pasta

Vejledning:

1)    Hak løgene fint (3-4 mm x 3-4 mm)

2)    Svits løg og den frosne pakke bacon i en gryde.

3)    Tilsæt tomatpure og ”brænd” det af før du blander det med løg og bacon. (skulle tage den bitre smag ifølge Brødrene Price!)

4)    Tilsæt mælk og lad det koge lidt ind.

5)    Imens fordeles koteletterne i et fad, så det er klar til at få ”låget” på.

6)    Kog vand, hæld det over broccoli-buketterne og lad det stå i 5 minutter før du hælder vandet fra.

a.     Herefter blander du solsikkekernerne og tranebær i broccolien

7)    Tænd ovnen på 200 grader

8)    Hæld osten i sovsen og rør godt rundt i 8-taller (ved ikke hvorfor, men det var et tip fra en madserie engang) – tilsæt evt. lidt mere mælk.

9)    Skær tomater i julianneskiver (altså de der trekanter) og hæld dem i sovsen og lad dem koge med.

10)                   Smag evt. til – jeg smagte, men der var intet behov for at tilsætte krydderier.

11)                   Hæld sovsen over koteletterne og ind i ovnen i 30-45 minutter

12)                   Når der er ca. 25 minutter tilbage sætter jeg vand over til pasta – men den del afhænger jo meget af ens komfur (ex. er mit en milliard år om at blive varm, men til gengæld sindssyg langsom til at køle ned!)

BON APETIT!

Det færdige resultat:


og med broccolisalaten (billedet er lidt rystet)



Det smagte super godt - så en vellykket resultat!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...